Vraag & Antwoord

Anders (software)

cyclische redundantiecontrole

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Vanmorgen sloeg ik wat op, op een floppy. (jaaa erg ouderwetst) Toen zei de pc toen ik de flop startte: "cyclische redundantiecontrole" En er is nix meer mee te beginnen. Graag wil ik weten hoe het kan, en hoe ik het alsnog zou kunnen openen?

  Marieke.
 • Een cyclische redundantie controle oftewel een CRC check wordt meestal uitgevoerd op bv. zip bestanden wanneer deze worden geopend door bv. winzip. De CRC check is een vorm van fout controle. Over een stroom data (die uit een reeks "enen en nullen" bestaat) wordt bij het maken van bv. een ZIP bestand een soort rekensom uitgevoerd en deze wordt aan de "achterkant" van de stroom toegevoegd. Wanneer je het bestand weer provbeerd te openen, dan loopt het betreffende programma de datastroom weer af, ziet de CRC checksum aan het eind, doet weer een berekening en vergelijkt z'n eigen resultaat met de checksum. Wanneer die 2 niet overeen komen is de file corrupted; maw niet meer bruikbaar. (er zijn dan hier en daar wat "enen en nullen omgevallen" zeg maar) Goede zip programma's hebben meestal een functie om een corrupte ZIP file alssnog te repareren (al dan niet succesvol).

  Over welk programma en bestandsformaat hebben we het bij jou? (Bijv. programma=Word, bestandsformaat=.DOC) en met welk besturingssysteem werk je (Windows 9x/ Win 2000)?

  Bij jou kan het fout zijn gegaan met het op flop zetten bv. -> je flop kan "stuk" zijn.

  _________________
  "The difference between 'involvement' and 'commitment' is like an eggs-and-ham breakfast: the chicken was 'involved' - the pig was 'committed'."

  [ Dit bericht is bewerkt door: Captain_Kansloos op 2002-04-08 10:57 ]
 • Wat voor een besturingssysteem gebruik je? Als windows 2000/XP/NT gebruikt moet je een proberen om de diskette te kopieren op een Windows 9x pc in MSDOS. Grote kans dat het dan wel goed gaat.

  Wij hebben op het werk hier ook wel eens problemen mee en zo lossen we het op. Windows 2000/NT/XP stelt hogere eisen qua opslag. Wil het echter nog niet dan kun je nog checkdisk gebruiken en wil dat niet dan is je floppy echt stuk.
 • Wat heeft een CRC check in jouw ogen te maken met winNT/2000/XP? Ik zie het verband niet?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.