Vraag & Antwoord

Anders (software)

Van MIDI naar MP3 en/of Wav.

3 antwoorden
  • Hoi, Weet iemand of het mogelijk is midi-files te converteren naar mp3 en/of wav? Ik wil ze branden op cd en afspelen op de hifi. Met welk programma zou dat kunnen? Bij voorbaat dank. Anita.
  • Volgens mij gewoon met winamp. Winamp kan zowieso Midi files afspelen. Selecteer je in options>output de diskwriter plugin en je bent klaar... http://www.winamp.com
  • Ja hoor dat is mogelijk. En er zijn verschillende manieren voor. Je kunt je midi afspelen en tegelijkertijd opnemen met een wav editor (heb je misschien wel bij je geluidskaart gekregen en anders down je effe de shareware van Cooledit2000) In dit geval niet vergeten om bij de recording settings van je geluid midi te selecteren. En er zijn volgens mij ook wel proggies die het gewoon encoden. In het verleden, toen ik nog niet zo'n geweldige geluidskaart had, gebruikte ik Wingroove, die had zijn eigen samples en daarmee klonken de midi's dan beter, en dat ding had ook een "convert to wav" optie die prima werkte. Dus mogelijk is het zeker :smile:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.