Vraag & Antwoord

Anders (software)

formatteren of fdisk

5 antwoorden
  • Als ik mijn c-schijf schoon wil maken en opnieuw alles erop wil zetten is dan format c: beter dan fdisk? Ik doe meestal fdisk en daarna met Windows formatteren en verder installeren. Nu kreeg ik het advies in een computerwinkel dat ik beter eerst en alleen format c: moest doen omdat er met fdisk nog resten overbleven. Wie heeft er nu gelijk? Gerda
  • Gewoon format! F-disk is meer een optie als je harde schijf in partities wil verdelen. En wil je echt alle sporen wissen met format/u .
  • Die winkel heeft in ieder geval volledig ongelijk. Met fdisk verdwijnt alles, maar ook je partitie is volledig weg. Het is de meest rigoreuze manier van schoonmaken (afgezien van een low-level format). Maar het is normaal gesproken niet echt nodig, tenzij en serieuze problemen zijn geweest of als je je partitie-indeling wilt wijzigen. Zo niet, dan is een [b:a83863e1dc]format c: /u[/b:a83863e1dc] voldoende om alle data naar je eeuwige jachtvelden te verbannen.
  • Hoi, Bedankt voor jullie adviezen. Format c: /u kende ik niet. Dat is dus eigenlijk wat ik zoek. Bedankt nogmaals Gerda
  • [quote:e14e7fc1a5] Op 17-04-2002 19:25 schreef Rob The Great: Gewoon format! F-disk is meer een optie als je harde schijf in partities wil verdelen. En wil je echt alle sporen wissen met format/u .[/quote:e14e7fc1a5] De optie [b:e14e7fc1a5]/u[/b:e14e7fc1a5] bestaat niet meer in W9x en hoger. Gewoon format doet hetzelfde. Zie bv http://www3.sympatico.ca/rhwatson/dos7/z-format.html (dos 7.x is de DOS versie die met W9x (en hoger?) komt)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.