Vraag & Antwoord

Anders (software)

Virus

Anoniem
None
6 antwoorden
  • Ik heb een virus w.32 Nimda. Via een tool van de site van Symantec, fixnimda, heb ik geschoond. Maar hij komt iedere keer weer terug. Hij maakt allemaal "eml" files en het geheugen van de pc loopt steeds vol, zodat ik melding krijg dat ik programma's niet over voldoende geheugen beschikken. Heeft iemand dit ook meegemaakt en kan advies geven?
  • format c:
  • de opmerking format c: is te simpel. Wat je kan doen is een goede scanner downloaden, er worden er genoeg free aangeboden op het internet. Ook in de virus encyclopedie bij symantec kun je het betreffende virus bekijken, en mestal staan daar ook aanwijzingen bji voor het goed verwijderen. Als dit allemaal echt niet meer lukt, dan inderdaad je harde schijf formatteren, maar alle virussen die ik heb gekregen heb ik tot nu toe kunnen verwijderen met norton AV2002. Wel is het zaak om regelmatig (minimaal 1x per week) een update te halen. Succes
  • Het probleem waar ik mee zit is dat er geen internet op de computer zit waarop het virus zit.
  • In je vriendenof kennisenkring iemand opzoeken die NAV of McAfee heeft, de laatste virusupdates downloaden en een rescuedisk aanmaken. Daarmee kan je dan je eigen pc scannen en eventueel opschonen. En zorgen dat er een goede virusscanner op je pc komt als je daarop wel eens bestanden vanaf flop of cd zet.
  • Ik bezit zelf norton av2002. Het gaat over pc's in een instelling waar ik vrijwilligerswerk doe. Er is een netwerkje met drie pc's. Een van de pc's is aangesloten op internet. Kan ik vanuit die pc de andere pc's via het netwerk schonen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.