Vraag & Antwoord

Anders (software)

Beveiliging in Excel

Anoniem
Henk Bakker
9 antwoorden
 • Ik heb een Excelwerkblad beveiligd via Extra/beveiliging en ik sla het werkblad daarnaast ook nog eens op met een wachtwoord tegen schrijfbevoegdheid. Gaat prima. Ik open het document daarna, braaf in "alleen-lezen", maar als ik dat werkblad dan knip en plak in een nieuwe werkmap, kan ik ALLE cellen weer bewerken… weet iemand een oplossing voor deze nepbeveiliging?
 • Hoewel de beveiliging van Excel niet al te veel voorsteld is dit geen 'nepbeveiliging' je kopieerd en plakt hem in een nieuw document en wat je met dat nieuwe document doet moet je zelf weten. Het originele document is beveiligd tegen wijzigen.
 • Ja… maar het wordt een beetje vervelend als je geheime info hebt staan in verborgen kolommen. Die toever je namelijk zo weer te voorschijn als je hebt geknipt en geplakt
 • Dit snap ik dus ff niet. Het origineel kun je toch alleen maar openen door je wachtwoord in te tikken?? Dus niemand kan er meer bij, alleen jijzelf toch???
 • Sorry, ik was ff te snel. Ik zoek ff verder voor een oplossing!
 • Misschien is dit iets.
  Maak een tweede werkblad waarin je de cellen zet die je zichtbaar wil houden en koppel die aan het werkblad met de geheime informatie. dat eerste werkblad beveilig je dan met een wachtwoord.
 • http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,75963,00.asp

  [ Dit bericht is bewerkt door: FlvanSon op 2002-04-21 12:17 ]
 • De oplossing van Heino lijkt vooralsnog de beste te zijn. Uit het stukje van FlvanSon begrijp ik dat er in een nieuwe versie van Excel wellicht wel verandering komt in deze beveiligingstoestanden. Bedankt allen voor jullie reacties!
 • Voor de goede orde: Er staat helaas alleen dat ze duidelijker gaan maken wat de bedoeling is van de beveiliging in Excel.

  [quote:3da46a056c]
  However, Sheldon says Microsoft will clarify the intended use and limitations of hidden and password features in the next version of Excel, which likely won't ship until 2003.
  [/quote:3da46a056c]

  Dit is hun oplossing:

  [quote:3da46a056c]
  Microsoft suggests a relational database for that level of security.
  [/quote:3da46a056c]

  (i.e. Access)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.