Vraag & Antwoord

Anders (software)

KaZaaXtreme

Anoniem
sschunselaar
7 antwoorden
 • Hoi beste forum vrienden.
  Ik heb van de week de nederlandse versie van kazaa gedload, en die werkte lekker.
  De songs die ik uitkoos kwamen lekker vlot binnen.(kabel)
  Ik draai regelmatig adaware, en die gaf melding van spyware, dus verwijderen die hap.
  Volgens artikelen over kazaa, begreep ik dat deze geen spyware zou bevatten.
  Adaware vond wel degelijk spyware, en na verwijdering daarvan werkte de zooi niet meer.
  Ik kreeg de melding, dat ik stiekem een dll had verwijderd, gevolg was dat kazaa niet meer te starten was.
  Mijn Vraag: Is dit een bekend fenomeen?
  Zo ja, wat kan ik er aan doen.
  De vorige versie werkte onder win2000pro niet lekker.
  Graag jullie reacties.

 • [quote:1e765ca42b]
  Volgens artikelen over kazaa, begreep ik dat deze geen spyware zou bevatten.
  [/quote:1e765ca42b]

  Waar heb jij dat gelezen?? Ik lees alleen maar dat KaZaa juist de meest verachtelijk spywaare bevat die je maar kunt bedenken! Wil je toch perse KaZaa gebruiken dan kun je beter KaZaaLite gebruiken. Scheelt een beetje hoewel ik daar ook niet veel vertrouwen in heb.

 • Het artikel stond in ZDNet.
  Normaal is de info betrouwbaar, maar in dit geval gewoon reclame.
  Is er iemand die suggesties heeft, of een mogelijkheid om ondanks dit, het toch te laten werken?

 • Wat ik heb begrepen is KazaaExtreme spyware vrij.
  Het betreffende dll. bestand zou een dummie zijn,wat KazaaExteme wel nodig heeft om te starten. Bij Ad-aware in de uitzonderingenlijst zetten en het wordt niet meer verwijderd.

  p.s TIP!! Probeer eens WinMX.Via dit proggie zijn veel meer mp'3 te downloaden of andere smakelijke plaatjes en filmpjes.:smile:

  _________________
  Ronald

  [ Dit bericht is bewerkt door: Ronald© op 2002-04-21 07:48 ]
 • Ik heb ergens van internet deze methode gevonden en bij mij werkte het:

  De software van Brilliant Digital Entertainment kan worden gebruikt om de computer in te zetten in een netwerk waarbij de rekenkracht wordt gebundeld om complexe berekeningen op te lossen. Het bedrijf distribueert de software via KaZaA en kan deze later inschakelen. Het zegt daarbij gebruikers om toestemming te vragen, maar velen zullen de software niet op prijs stellen. Het is mogelijk om het programma van Brilliant te verwijderen zonder het programma KaZaA te beschadigen, maar dat is niet gemakkelijk.

  De volgende drie stappen verwijderen de software grotendeels. Onderstaande methode is uitgeprobeerd op pc's met Windows 2000 en Windows XP en Windows ME, maar zou ook met andere versies van Windows moeten werken. Het is een goed idee om een back-up te maken van kritieke bestanden voordat je de instructies uitvoert.

  1.Ga naar het Configuratiescherm (Control Panel) en kies voor Toevoegen/Verwijderen programma's (Add/Remove Programs). Selecteer het programma 'b3d Projector' en klik op Wijzigen/Verwijderen (Change/Remove).

  Er kan nu een bericht komen dat het verwijderen succesvol verlopen is. Wij kregen echter eerst een foutmelding en slaagden pas door het nogmaals te proberen. Zoek hierna op je computer naar een map genaamd 'BDE'. Deze vind je hoogstwaarschijnlijk in de map WINNT (bij Windows NT en XP) of Windows (bij 9x). In deze map zit het programmabestand 'bdeclean.exe'. Voer dit programma uit en verwijder daarna de map 'BDE'.

  Waarschuwing: Een ander programma dat niets met KaZaA of Brilliant heeft te maken, maakt ook een map aan genaamd 'BDE'. Dit programma is Borland Database Engine. Als je denkt dat deze software op je pc is geïnstalleerd of je twijfelt om een andere reden over het verwijderen van de map 'BDE', laat deze dan op je pc staan.

  2.In de map 'Temp', die je normaal gesproken aantreft in de map 'Windows' of 'WINNT', is een map aangemaakt met de naam 'Brilliant' met daarin meerdere bestanden. Verwijder de complete map 'Brilliant'.

  3.Na de stappen 1 en 2 te hebben uitgevoerd, zijn er nog een paar bestanden van Brilliant Digital die in kritieke systeemmappen van je computer zijn geplaatst en die verwijderd moeten worden. Opnieuw een waarschuwing: als je de verkeerde bestanden verwijdert, kan dat het functioneren van je pc beïnvloeden. Bij twijfel kun je dus beter geen bestanden verwijderen. Je treft de bestanden aan in de map 'Windows/System' of 'WINNT/System32':

  bdedownloader.dll
  bdedata2.dll
  bdefdi.dll
  bdeinsta2.dll
  bdeinstall.exe
  bdesecureinstall.cab
  bdesecureinstall.exe
  bdeverify.exe
  bdeverify.dll

  Na het verwijderen van deze bestanden is Brilliant Digital grotendeels van je systeem verwijderd, terwijl de software KaZaA blijft werken.
 • KazaaLite nemen.
  AdAware geeft dan ook een melding omtrent cd_clint.dll, maar dat kan je negeren (in de 'exclude' lijst zetten bij AdAware)
 • ik ben het met koos eens . neem kazaa lite. ook al geeft adaware aan dat er spyware op staat genaamd cd-clint.dll. Dit is het echter niet want het programma gedraagt zich niet als spyware.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.