Vraag & Antwoord

Anders (software)

Paginanummers en datum verwijderen in een Word bestand.Hoe??

Anoniem
weert114
3 antwoorden
 • Hallo.
  Ik ben met Word aan het werk,en heb nu een aantal pagina’s getypt.
  Ik wil nu paginanummers rechtsboven aan de pagina’s hebben.Dat lukt ook wel,maar ik heb echter een probleempje.
  Een poosje geleden heb ik ook al met datum en tijd zitten klooien,en nu staat onderaan elke pagina mijn naam,paginanummer en de datum.Dit wil ik nu dus weghalen maar dat lukt met niet.Het staat er dus in het lichtgrijs ipv in het zwart,en het is dus niet mogelijk om het te selecteren.
  Wat ook raar is,is dat ik eerst de paginanummers rechtsonder had staan,en daar staat nu gewoon de datum doorheen.Kortom,het is dus erg irritant!En het komt hierop neer dat ik alles van datum,paginanummer en tijd onderaan mijn pagina’s wil verwijderen,en alleen een paginanummer rechtsbovenaan wil hebben.Ik heb weinig ervaring met Word.Gebruik het alleen af en toe voor school.
  Ik hoop snel wat te horen.
  Alvast bedankt.
  Gr.Mark.

 • Datum / pagina nummering staan waarschijnlijk in de header/footer. Kies menu [i:cbb81cfa81]view->header and footer[/i:cbb81cfa81] en je kunt het bewerken. Dubbel-klikken in de header of footer doet de truc overigens ook.
 • Hallo Mark,

  Dat de tekst in lichtgrijs staat, betekent in dit geval nog niet dat het niet te selecteren is. De paginanummers en overige veldcodes (naam, datum, pag x van y) staan in kop- en voetteksten. Open deze via één van deze twee opties:

  1. menuoptie View | Header and footer (in Nederlandse versie waarschijnlijk iets als Beeld | Kop- en voetteksten)

  2. dubbelklik op de grijze tekst

  en je kan alle overbodige informatie eenvoudig verwijderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.