Vraag & Antwoord

Anders (software)

Grammaticacontrole in Word 97 werkt niet meer

Anoniem
TDL
3 antwoorden
 • Beste forummers,

  Op een van de computers op mijn werk weigert de grammaticacontrole in Word 97 opeens alle dienst. Als de controle via de menukeuzen "Extra - Spelling en Grammaticacontrole" wordt gestart krijg ik de foutmelding "Het grammaticacontroleprogramma kan niet worden gestart". Als ik via "Extra - Opties - Spelling en grammatica" de instellingen bekijk blijkt dat in dit venster onder het gedeelte "Grammatica" alle opties grijs zijn en dus niet toegankelijk. De instellingen voor de spellingcontrole zijn wel aan te passen. Verwijderen en opnieuw installeren van Word of herinstallatie over de oude versie heen halen niets uit, de grammaticacontrole blijft weigeren.
  Wie kan me helpen?

  Mathieu Elissen
 • Misschien te simpel, maar wat dacht je van upgraden naar office 2000. Ik werd ook gestoord van office 97 en heb de upgrade uitgevoerd, zo van baat het niet…. Je kan ook de office service pakketten 1 en 2 downloaden van internet, en die er overheen draaien, dat weet je zeker dat als het een bug is, deze met de service pakketten verdwenen is. Suc6
 • Dit probleem kan ontstaan als er een taal gekozen is, waarvan geen grammatica controle van op de PC aanwezig is. Controleer dit m.b.v. Extra, Taal.
  Word kan spontaan op een andere taal springen als de toetsenbord instellingen zijn gewijzigd. De taal voor het toetsenbord moet op Nederlands staan. (Word kijkt hiernaar)


  [ Dit bericht is bewerkt door: Peter_C op 2002-05-15 09:40 ]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.