Vraag & Antwoord

Anders (software)

Partitioneren: EEN RAMP!!

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
 • Ooit heb ik me over laten halen om m'n Maxtor 10 GB schijf onder te verdelen in 4 maal 2.1 en het restje.FAT 16….(het beetje 'nut' weegt vlgns mij niet op tegen de vele irritaties)De C-schijf is telkens vol, want wie neemt er nou de moeite om z'n muziekfiles op een andere patritie te zetten….Alleen maar lastig.. Affijn: het liefst heb ik de hele schijf aan een stuk en alles FAT 32 .Ik gebruik Windows ME, dus die moet dat aankunnen.Partition Magic geprobeerd, maar dat is niet gelukt: Alle normale Files kregen andere namen in de raarste tekentjes en niets meer te vinden…
  Ik wil weer helemaal blanco van start, dus formatteren etc…Wat moet ik doen om weer een schijf 'aaneen' te krijgen en FAT 32? Groetjes.
 • Dit is toch de basis van computeren..?

  start met je w98 bootdisk (of download ergens) en daarna fdisk, druk op optie 3>3 herhaal dit met 3>2…. bla..bla… (sorry het is al half 2) zo niet zoek maar in search.
 • start fdisk.
  Eerst moet je de oude partities verwijderen. Dat kun je doen met optie 3. Loop gewoon alle partities af.
  Als je daarmee klaar bent kan je een nieuwe partitie gaan maken.
  Kies optie 1 van FDISK. Je moet een primaire DOS-partitie, dus weer optie 1.
  Kies de grootte en zo bla bla bla het wijst zich verder vanzelf.
  Als je klaar bent met fdisk ff formateren
  format c: /s

  Klaar.
 • Wat de anderen zeggen is allemaal goed.
  Maar je kan denk ik toch beter 2 partities hebben 1 c van zeg 3,5GB en de rest voor je proggies.Kan je met Ghost/DriveImage een Image maken van c als alles lekker draait,scheelt je een hoop werk als het weer eens fout gaat.
 • Discussies over partitioneren zijn er al talloze geweest hier, en ik zal danook onverkort mijn pleidooi voor een aparte datapartitie herhalen. Dus minimaal 3 partities, Windows, Temp, Data.

  De map MIJN DOCUMENTEN na de installatie van Windows via rechtsklik EIGENSCHAPPEN even omleiden naar bijvoorbeeld E:DATA, en no matter hoe vaak die Windows crasht en je moet herinstalleren, al je eigen gegevens zijn altijd in veiligheid op die andere partitie.

  Door snelkoppelingen naar alle mappen op je bureaublad te maken, kun je het 'leed' van meerdere partities snel verminderen.

  Sec bekeken is dit geen antwoord op je vraag, maar dat heb je al eerder gehad. DUs je kunt inderdaad terug naar 1 partitie maar ik zou het zeker herovewegen.

  mvrgroet Edmond
 • Volgens mij wil de topic starter juist van al die 'onhandige' partities af, omdat toch niemand :eek: zijn verschillende bestanden netjes apart opslaat. Of je het hier mee eens bent en wat voor theoriën er bestaan om schijven te partitioneren, de vraag blijft nog steeds hoe zorg je ervoor dat je nog maar 1 partitie overhoud.

  En inderdaad het is logischer dan je denkt. Eerst alle partities verwijderen, dus keuze 3 in fdisk (let op eerst logische stations verwijderen in extended partition) en dan een nieuwe aanmaken keuze 1.

  Veel succes.

  PS Let er wel op dat je bestanden in folders zet, want alle bestanden in de root (C:) is vragen om problemen, je hebt immers maar 256 ingangen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.