Vraag & Antwoord

Anders (software)

batfile

Anoniem
D. Waas
13 antwoorden
 • Hoe maak ik van een bat-file een exe-file?

  Misschien even de bedoeling proberen uit te leggen. Ik heb een batfile die ik oproep in een powerpoint presentatie. Dat werkt perfect behalve het feit dat het venster niet gesloten wordt.
  Laat ik de batfile alleen lopen dan wordt alles mooi afgesloten, roep ik hem op vanuit powerpoint op dan moet ik zelf met het kruisje sluiten. • Is het mogelijk een snelkoppeling te maken van die batchfile, in de snelkoppeling aangeven dat het venster gesloten moet worden en vervolgens vanuit powerpoint de snelkoppeling aanroepen….Ben niet zo thuis in powerpoint, maar als die snelkoppelingen accepteert zou het moeten kunnen
 • Zoeken is een kunst :wink:

  http://www.altavista.com/sites/search/web?q=%22bat+to+exe%22&pg=q&kl=XX

  Of ze werken weet ik niet.
 • dat met die snelkoppeling werkt jammer genoeg niet, hij neemt niet de snelkoppeling maar onmiddellijk de file waarnaar de koppeling verwijst.

  toch bedankt
 • misschien helpt het om aan het eind van de batch-file het commando 'exit' mee te geven –> dus als laatste regel toevoegen.

  Maar van een .bat file kan je niet zomaar .exe maken, dan zou je de code moeten omzetten in een bepaalde taal (C of C++, o.i.d.) en dan compileren. (en dat wil je nu vast niet :wink: )
  _________________
  Helaas geen Off-Topic posts meer
  In het daarvoor bestemde forum…
  Dankzij een "geweldige" beslissing van IDG

  Eurobiljetten volgen? klik dan hier

  [ Dit bericht is bewerkt door: EJR op 2002-05-03 11:31 ]
 • bevat al een exit,
  maar heeft blijkbaar geen invloed wanneer ik die batfile oproep vanuit powerpoint
 • bevat al een exit,
  maar heeft blijkbaar geen invloed wanneer ik die batfile oproep vanuit powerpoint
 • Ik heb een simpel batchbestandje gemaakt, genaamd runthis.bat en heb er toen de eigenschappen van veranderd (rechtsklikken, eigenschappen). Werkt als een treintje, het venster verdwijnt als … eeeeeeh … nou ja, vul zelf maar in.
 • * werkt inderdaad met die eigenschappen, het moet blijkbaar niet altijd moeilijk zijn om te werken :smile:.

  * op deze site was inderdaad iets bruikbaars te downloaden voor het omzetten van een bat file : http://www.dpi.net.ir/PC/Download.htm

  thanks !
 • zet in de batch file EXIT als laatste. Ik weet niet zeker of het werkt maar lijkt me logisch.
 • [quote:2c33590172]
  Op 03-05-2002 11:46 schreef nadsor:
  bevat al een exit,
  maar heeft blijkbaar geen invloed wanneer ik die batfile oproep vanuit powerpoint
  [/quote:2c33590172]

  Misschien proberen om alle posts te lezen? Een exit commando heeft geen invloed op windows wanneer het in een batchfile komt want het commando komt namelijk voor het moment waarop het lezen van de batchfile klar is en de controle terug gaat naar dos. Pas als de batchfile klaar is en het commando terug gaat naar dos, dan gaat een exit werken.
 • Ik meen me te herinneren dat in Q-basic, dan de prof. versie, dat daar een optie in zat om dit te doen. Maar ja dat is lang geleden.
 • Het is misschien lastig om exe's te maken van batch file's, maar com bestanden zijn al veel eenvoudiger te maken, je moet er wel op letten dat je het bat bestandje niet te ingewikkeld maakt met veel variables, console/ansi opdrachten etc.
  Ik neem dat com het zelfde word afgehandeld als exe in windows…

  The Brain,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.