Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel Charts in Word!

Anoniem
Erik Grummels
3 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb laatst een word document gemaakt met excel charts erin verwerkt (via copy, paste). Nu is tot mijn grote schrik het word document toegenomen tot 15 MB en omdat ik het document wil mailen is de vraag: hoe reduceer ik de file size van dit document tot een redelijke proporties met behoud van mijn excel charts?

  BvD,
  Roelof.
 • Je kunt zo'n grafiek ook altijd als een figuur invoegen in Word. In dat geval wordt de koppeling naar Excel niet bewaard, maar wordt je document wel een stuk compacter. Je kunt een tabel rechtstreeks als een figuur plakken via de optie "Bewerken | Plakken speciaal…" in Word. Nog compactere bestanden krijg je als je het figuur eerst in een fotobewerkingspakket plakt en dan opslaat als Gif'je of JPEG bestand. Dit bestand kun je vervolgens invoegen in Word.

  Succes ermee!
 • Wat je ook even kunt proberen is om het bestand helemaal opnieuw op te slaan. Op de een of andere manier worden bestanden dan vaak veel kleiner… :confused:

  Dus Opslaan als en dan even een andere naam geven. Dan het oude bestand wissen en het nieuwe bestand renamen.


  Dit kan ook nog wat ruimte schelen. Ik vraag me overigens af of plaatjes minder ruimte innemen dan grafieken… Bovendien kun je er achteraf niets meer aan opmaken, en met plaatjes verlies je wat kwaliteit. :sad:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.