Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Resize partities

Henk Bakker
9 antwoorden
 • Ik heb mijn harde schijf opgedeeld in 3 parties. Met pPartion magic wilde ik C groter maken ten koste van D. Echter D is wel kleiner geworden maar C niet groter. Partion magic zegt dat er nu dat er een deel unallocated is ontstaan. Hoe krijg ik deze nyu toegevoegd aan C

  lugia
 • Operation > Resize > 0 invullen bij [i:a0067f85a2]Free Space After[/i:a0067f85a2] > OK

  PS: Hierbij ga ik er van uit dat de unallocated space aan de voorkant van drive D zit. Als dat niet het geval is, dan moet je met [b:a0067f85a2]Operation > Resize[/b:a0067f85a2] en dan met de muis de partitie naar recht slepen om ruimte aan de linkerkant te maken.

  [ Dit bericht is bewerkt door: Binary op 2002-05-03 20:42 ]
 • D is een logisch station in een uitgenreide partitie. Je hebt waarschijnlijk wel het logische station kleiner gemaakt, maar de uitgebreide partitie is nog even groot, waardoor unallocated space binnen die uitgebreide partitie val. Deze is niet beschikbaar om toe te voegen aan een primaire partitie.

  Je moet dus eerst de uitgebreide partitie resize en vervolgens kun je de primaire uitbreiden…
 • Denk dat het laatste klopt, want ik heb unallocated deel weer gemergd met D en dat is gelukt. Ga binnenkort een nieuwe poging wagen.

  lugia
 • Moet je als je bijv. de c schijf groter wil maken met partition magic, de schijf ook formatteren?
 • [quote:9a4b331044]
  Op 04-05-2002 22:22 schreef da.mark:
  Moet je als je bijv. de c schijf groter wil maken met partition magic, de schijf ook formatteren?
  [/quote:9a4b331044]Nee,dat moet je zeker niet doen,want PM is juist voor partities maken zonder dataverlies.
 • Ook ik heb een vraag hierover. Ik draai met XP, ik heb een 30 gb IBM harde schijf waarvan er maar 2 gb zichtbaar is. Heb ook partition magic 7.0. Maar het lukt me niet op deze pc de volle 30 gb in gebruik te krijgen. Ik heb er ook een schijf van 40 gb inzitten. Voorheen draaide ik met ME feilloos met beide schijven. In XP lukt het me nog niet.
 • Zo te horen heb je de indeling op FAT16 staan. Die kun je met PM (Operation > Convert) eerst aanpassen naar FAT32, waarna je wel met [i:ea204db73d]resizen[/i:ea204db73d] de partitie groter moet kunnen krijgen.
 • Nee Binary, overigens welbedankt voor je reactie, maar de zaak staat op fat 32. Ik heb ze ook weleens naar ntfs geformatteerd, maar 2 gb blijft 2 gb. Vroeger met 95, 98, ME was dit zo te verhelpen, nu ondanks PM 7.0 en XP geeft het problemen! Heel raar, maar echt waar!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.