Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

HELP!!

@l
4 antwoorden
 • Hallo, ik zit sinds gisteren met een groot probleem. Ik weet niet waar het door komt maar als ik Windows opstart gaat dat redelijk normaal maar moet hij alles gaan laden (virusscan, firewall, GoBack, enz.) dan kan ik ondertussen even de hond gaan uitlaten, want als ik dan na 10 minuten terug kom is hij klaar, met het starten van Windows. Maar daar is dan ook alles mee gezegt want wil ik bijvoorbeeld Outlook starten dan kan ik er ook even voor gaan zitten. Zelfs als ik een van even een ander mailtje wil bekijken moet ik wachten tot ie klaar is. Dat geld voor alles wat nog opstart. Ik heb geen idee waar het aan ligt maar ik heb het gevoel dat mijn PC maar op 1% van zijn kunnen draait, als ik in de Windows taakbeheer kijk dan zie ik elke keer 'Processorgebruik = 100%'.

  Het gaat hier om een Celeron 2 800MHz, 192MB RAM en draaiend op Windows XP Prof.

  PS. Het opstarten van Internet Explorer heeft langer geduurt dan dit bericht te typen.

  Michel.
 • Ik heb zo'n problem ook gehad en bij mij kwam het doordat de bootsector en nog een paar sectoren aan het begin van mijn schijf beschadigd waren. Hierdoor had hij grootste moeite met lezen van allerlei gegvens en duurde het heeeeeeeeeel lang voordet een enander werkte. Ik heb opnieuw gepartitioneerd en die sectoren niet meegenomen, en alles werkte perfect.

  Nu werkt de hele schijf weer goed omdat ik er een utility (spinrite) op losgelaten heb maar ik hou deze schijf steeds als tweede schijf en zet alle belangrijke gegevens op de eerste schijf. Als er nu wat gebeurt ben ik teninste niet alles kwijt.
 • Het lijkt me sterk als er spontaan sectoren bij mij beschadigd zijn geraakt want dat gebruikt niet zomaar, toch?? En het opnieuw partitioneren, formatteren of whatever wilde ik juist vermijden omdat er belangrijke gegevens op de schijf staan. Het gebeurde allemaal gewoon spontaan, vandaar dat ik ook denk dat er ergens foute instellingen zijn. En dat het niet zo zeer met de hardware te maken heeft. Het gaat hier trouwens over een IBM Deskstar 7200RPM 40GB voor de volledigheid.

  Overgins ontdekte ik zojuist dat het defragmenteren met de utilitie die bij Windows zit ook niet lukt, ik krijg deze foutmelding:

  —————————
  DfrgNtfs.exe - Toepassingsfout
  —————————
  De instructie op 0x77f42e9d verwijst naar geheugen op 0x00001fa9. De lees- of schrijfbewerking ("written") op het geheugen is mislukt.


  Klik op OK om het programma te beëindigen.
  Klik op Annuleren om fouten op te sporen in het programma


  Dat gaat dus ook al niet. Iemand nog ideeën?

  [ Dit bericht is bewerkt door: Boerke87 op 2002-05-04 17:23 ]
 • Ik ben eens op zoek gegaan en ik denk wat gevonden te hebben. Ik heb het programma ProcesViewer (wat bij Norton Systemworks 2002) zit gestart. En tot mijn verbazing zag ik daar Norton Personal Firewall (meedere onderdelen ervan) en Norton Anitvirus, GoBack, enz staan. Maar die had ik uitgeschakeld (in msconfig) in de hoop het opstarten van de computer sneller te laten gaan (wat dus niet het geval was), en ze waren ook uit het systeemvak verdwenen. Toen ik die onderdelen allemaal had afgesloten bleek alles een stuk sneller te lopen. Nog niet zoals het altijd was maar het is iets.

  Kan iemand me nu verder helpen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.