Vraag & Antwoord

Anders (software)

2x W98se gebruiken?

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Hallo,
  Ik zou graag, om privé en zakelijk gebruik strikt te scheiden(mijn werkgever doet erg moeilijk over het installeren van privé programmatuur en heeft zelfs McAfee met een voor mij onbekend wachtwoord beveiligd, waardoor zwaardere programma's zelfs helemaal niet te installeren zijn), mijn harde schijf partitioneren in c en d, en vervolgens via de inmiddels gemaakte Ghost image op c het door mijn baas toegestane systeem zetten, om vervolgens op d mijn eigen versie te zetten. Hoe kan ik dit het beste doen, en hoe kan ik nadien kiezen bij het opstarten welk systeem ik op dat moment wil gaan gebruiken?
  alvast bedankt voor de reaktie,
  Cor
 • Hoi,

  WIl je een dualboot WIn98-WIn98 creeeren heb je een echte bootmanager nodig. Mij bevalt System Commander erg goed, maar ook de bootmanager van PQMagic zal het wel kunnen.

  Los daarvan hebben we hier al eens een diepgaande tread gehad over hoe legitiem het is een notebook van de zaak voor privezaken in te richten. Ook als je een dualboot maakt blijft jouw baas namelijk aansprakelijk voor dingen die jij op zijn notebook installeert (en kan die aansprakelijkheid vervolgens op jouw richten), het kan schade opleveren op zijn netwerk mocht je daarook wel eens op inloggen en zo voort. Kortom, ik zou er nog maar eens over nadenken.

  ZIe http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=50157&forum=7

  mvrgroet Edmond
 • Hi;
  als je toch gaat partitioneren maak er dan een E partitie bij voor je data. Wel zo makkelijk. Als je ooit een Ghost terugzet die je een tijdje eerder gemaakt zou hebben met data op C of D ben je al je data van deze partities die je na je Ghost hebt gemaakt kwijt!
  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.