Vraag & Antwoord

Anders (software)

recovery ?

Anoniem
@l
9 antwoorden
 • hallo,

  Ergens een systeem gekocht (nieuw) met origineel besturingssysteem en een recoverydisk voor dat systeem, niks aan de hand , maar een stommiteit en een grote chaos is het gevolg maar met de recovery staat je systeem weer strak en binnen 10 minuten op de schijf.
  Na het wisselen van mijn mobo voor een ander merk ben ik, omdat ikzelf nix veranderd ben en wel eens wat stoms doe , opeens zonder het gemak van de recovery geraakt.
  Hoe is de moederboard-afhankelijkheid van een recoverydisk uit te schakelen, ik zit nu al met twee recoverydisk waar ik geen bal meer aan heb(ME + 98SE)

  Alipapa
 • Ik heb ook zo'n recoverydisk(Medion),
  en volgens mijn maakt niets uit…gewoon recoveren,
  en daarna mbv een opstartdisk de juiste driver installeren…
  Maar zou alleen de gok nie wagen…::
  Stop gewoon oude mobo ff terug in kast, en recover de bool en maak ff een ghost mbv NortonGhost(in de steeg om de hoek).

  Succes->Martijn
 • Hoi,


  Mobo niet meer in bezit, echter er moet een alternatief zijn, een of enkele files verwijderen en ze zijn wel bruikbaar, maar welke?

  Alipapa
 • Je kunt bijvoorbeeld bij Norton GHost de images openen en editen. DriveImage heeft die mogelijkheid volgens mij ook, al is die wat langer geleden.

  Echter, dit zomaar editen als het om zoiets precairs gaat als de chipsetodnersteuning, ik zou niet durfen zeggen dat dit kan. In principe moet het wel willen, het zijn files en settings, maar toch.

  Kun je niet de licentiekey achterhalen van de Os op de recovery-cd en die gebruiken met een gewone cdrom. Ik bedoel, dit zal wel niet helemaal volgens de regels van MS en de BSA zijn maar simpelweg consumentenrecht denkend (en daar geef ik toch maar de voorkeur aan) heb je een legale licentie en die hoef je niet zomaar te laten vervallen als je een ander mobo plaatst. Of dit trouwens echt tegen de regels is weet ik niet eens, maar dat zou mij in deze niets interesseren.

  groetjes Ed
 • Even nog een tip, voorals je die niet wist,…en ervan uitgaande dat je een Medi-LifetecPc hebt::

  Weet nie of je er wat aan hebt, maar toch.
  Alle drivers die bij aankoop op je Pc stonden, staan ook op de support cd….(of nog ergens op je backupschijf) bij mijn 1.8GHz versie is dat de WinCinemaCD…bij jouw weet ik dat uitgeraard nie…
  Succes Martijn
 • Hoi,

  Ja, weet ik en de drivers op de recovery zijn ook wat verser!
  De recovery doet het ook op een ander door Medion geleverd systeem, ergo je mag niet vreemd gaan, maar dat wist je al!
  Mijn probleem is dat ik een Aldi systeem heb met uitzondering van het mobo, en dat is vreemd gaan!

  Alpapa
 • Hallo Edmond V,

  Ik heb alles mbt de recoveryCD inclusief Key en ook een heel Aldi systeem ,alleen het mobo is geen origineel meer , de recovery controleert op de aanwezigheid van een bios/mobo , en is die vreemd dan doet hij het gewoon niet wel een vermelding dat het systeem niet origineel is.
  Ik weet dat er een mogelijkheid is om ze op een aangepast systeem te gebruiken, vaag staat me bij dat ERGENS dit ook aan de orde is geweest.
  Ik kan het echter niet vinden.

  Alipapa
 • Volgens mijn moet je dan de swconf.dat aanpassen….weet alleen nie hoe.
  :cry:
 • Een belangrijke tip achteraf dus (waar je nu niks aan hebt): nooit genoegen nemen met een recoverydisk. Opnieuw formateren en installeren kan elke leek, maar dan hou je het tenminste nog zelf in de hand.

  Kun je niet de fabrikant bellen waar je de recoverydisk vandaan hebt? Ik zou inderdaad denken: je hebt betaald voor die licentie, dus heb je nog steeds recht op dat besturingssysteem. En ik zou erbij zeggen dat je niet bent gewaarschuwd dat de disk niet meer werkte na een upgrade van je systeem!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.