Vraag & Antwoord

Anders (software)

Boot-CD van Norton Ghost 2002 werkt, maar dan...

Anoniem
None
1 antwoord
 • Sinds een maand heb ik Norton Ghost 2002 (uit Norton Systems Work Pro 2002). Via een opstartfloppy maakte ik mijn eerste backup. Even later maakte ik van de opstartfloppy een boot-cd. Het werkte goed t/m het opstarten van GHOSTPE.

  Onlangs besloot ik weer een backup te maken (voor het eerst met een boot-cd) en wat blijkt: na het selecteren van Disk to Image bevroor het programma op het moment dat ik een CD-rewriter zou moeten kunnen selecteren. Althans, het bleef bij een lege, vierkante scherm. En verder niets.

  Ik ging experimenteren om te zien waar de eventuele fout zat. Als ik eerst de opties selecteerde en vervolgens op accept klikte (mijn parameters waren in alle gevallen -BOOTCD -BFC -VDW -FRO), dan ging het programma wel verder (vreemd). Ik kon aangeven welke compressie ik wilde, etc. Daarna werdt de boottracks van de CD ingelezen. Alweer bevroor het programma. Ik wachtte enkele minuten en het bleef doodstil. Via het toetsenbord reageerde GHOSTPE geheel niet.

  Na het rebooten maakte ik opnieuw gebruik van mijn opstartfloppy en alles werkte vanouds.

  Ik maak gebruik van Windows ME, selecteer regelmatig LiveUpdate handmatig (voor het updaten van programma's; automatisch geldt alleen voor virusdefinities). Mijn programma's waren volledig bijgewerkt. Via DVD-speler kon de computer worden opgestart en van daaruit kon ik de CD-rewriter selecteren om te kunnen backuppen. Verder gaat het dus niet.

  Is dit fenomeen bekend? Heb ik voldoende informatie verstrekt voor een eventuele oplossing? Ik hoor het graag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.