Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

words 97 spellingscontrole

Anoniem
Draayertje
10 antwoorden
 • Goeiedag, Ik heb een probleem met words 97.De spellings controle doet het niet in het nederlands.Maar alleen in het engels.Hij staat bij extra–>opties–>spelling en grammatica–>woordenlijst maar een custom.dic en dat is dan ook nog de nederlandse????Ik draai op een engels talige OS WINDOWS ME daar schijnt het ook aan te liggen.Ik moet het met words 97(school)doen dus upgrades of zo heb ik nix aan.Mijn leraar raadde me aan om dit probleem hier voor te leggen omdat hij hem niet kon beantwoorden omdat het in het register zou zitten :o en daar weet ik geen f* van maja mischien iemand die dit leest wel of is het totaal iets anders BVD
 • Voor zover ik begrijp, heb je de nederlandse spellingscontrole maar wordt deze niet toegepast.

  Dat is mogelijk. In de eerste plaats is de toegepaste controle afhankelijk onder welke taal de tekst is geschreven. Ook al schrijf je nederlands, maar als dit in het engelse context plaats vindt, wordt standaard de engelse spellingscontrole toegepast.

  Markeer de (bestaande) complete tekst en geef aan dat de taal (via Extra-Taal-Taal instellen, etc) voortaan in het nederlandse context plaats vindt. Daarna kun je de nederlandse spellingscontrole uitvoeren.

  Het is ook (voor een deel) afhankelijk van de toetsenbord-indeling. Als je bijvoorbeeld een nederlandse toetsenbord heb, maar de Amerikaanse systeem aanhoudt zal dit ook invloed hebben op het toegepaste context. In die gevallen zie je rechtsonder in de systemtray een vakje met "En" of "Nl" of anderszins. "En" geeft dan de engelse en "Nl" de nederlandse context. Ook Word houdt daar rekening mee. Wat de inhoud van deze alinea betreft, ben ik daar voor 90% zeker.

  Wil je voortaan (althans voor nieuwe documenten) nederlandse spellingscontrole hebben, dan geef je dit op als standaard. Voor bestaande documenten zie eerdergenoemde oplossing, ook als je een bestaande document verder wil uitbreiden.

  Veel succes, Valewijn
 • Volgende al geprobeerd:

  Kies voor extra\taal\taal instellen
  Kies Nederlands en dan voor standaard.

  Ik meen me echter wel te herinneren dat Word dit kan vergeten, dan zou je het voor elk document opnieuw moeten doen.

  [quote:50a3d192de]
  Mijn leraar raadde me aan om dit probleem hier voor te leggen omdat hij hem niet kon beantwoorden omdat het in het register zou zitten.
  [/quote:50a3d192de]

  Tsss….. 'tis toch wat met die leraren van tegenwoordig….
 • [quote:21ffcb1b3c="Valewijn"]
  …uitleg…
  [/quote:21ffcb1b3c]

  Je was me net voor!!
 • Het is trouwens spellingcontrole.

  Want hoe kun je spellings controleren? Ik weet niet eens wat spellings is…ja, een achternaam van een filmster….
 • Hetgeen gezegd is van de automatische herkenning op grond van context is onjuist, dat trucje kent Word pas sinds versie 2000.

  Verder is het inderdaad afhankelijk van de toetsenbordtaal. Een enorme bug in Office 97. Die is op te lossen door Servicerelease 1 te installeren (lost ook andere problemen op) of door in het Configuratiescherm de TAAL van het toetsenbordop Nederlands te zetten. De Indeling mag je gerust op US_International ofzo laten staan.

  mvrgroet Edmond
 • HEEEEEEEE te gek dit. Bedankt voor de reactie´s behalve die persoon die zegt dat ik geen spelllnging controle kan schrijven :P .Ik had nooit verwacht dat er zo snel zo veel reactie's zouden zijn. Ik ga gelijk aan de slag om het te proberen iedereen bedankt.
 • [b:d2d53bae15]behalve die persoon die zegt dat ik geen spelllnging controle kan schrijven.[/b:d2d53bae15]

  Die persoon heeft gelijk. ;) ;)
 • Die Cyrus toch.

  Zo te lezen wemelt het in zijn berichtjes van de fouten.
  Ik kan me dus heel goed voorstellen dat hij een spellingcontrole nodig heeft…

  :o
 • Ho, ho!! Als nieuw lid kon hij toch niet weten dat Wiep Corbier [b:3cef794c89]altijd[/b:3cef794c89] gelijk heeft…. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.