Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Kan MS-Word niet meer openen

Rokame
6 antwoorden
 • Ik kan ineens Word niet meer openen. Ik heb Windows 98. Ik krijg wel heel even het Word 97 logo op het scherm, maar dat is gelijk weer weg en dan komt een vraag "Wilt u teruggaan naar bestand….(de naam van het bestand dat ik wilde openen). Met keuzetoetsten JA en NEE. Wat je ook kiest het maakt niets uit. Alle overige Programma's in Office 97 doen het normaal. Ik heb van alles al geprobeerd, tot en met opnieuw installeren van Word 97. Haalt niets uit. O ja, Wordpad krijg ik wel geopend, maar zodra een bestandje opgeslagen is, hetzelfde verhaal. Wie helpt mij uit de brand?
  Roel
 • Hoi,

  Er dienen nog registerwijzigingen plaats te vinden nadat je office verwijderd hebt met uninstall en erase2k.exe
  Onderstaand het antwoord op je vraag wat al eerder door Edmond Varwijk is gegeven:

  Hallo,
  Ja dat is er. Erase2k.exe en er is ook nog een soortgelijke voor de programma's van de 2e cdrom: erasercd2.exe genaamd.

  Ga naar http://search.support.microsoft.com/kb en zoek op eraser in samenhang met Office 2000, dan vindt je zowel een aantal Vragen waarvan een leidt tot de download van erase2k.exe en een naar die van erasercd2.exe

  In het grote Office-problemen artikel eerder in Computer!Totaal duidelijke uitleg (al zeg ik het zelf over de werking van deze en andere Office-gerelateerde opruimutilities. Mogelijk heb je dat nummer nog ergens op de stapel liggen.

  mvrgroet Edmond
 • Volgens mij is er een andere versie voor Office97. Even zoeken in de ms knowledgebase.

  Een andere oplossing die kan helpen:
  Sluit Word97 af
  Zoek de file normal.dot en hernoem naar bv normalold.dot.
  Start Word97; normal.dot wordt nu opnieuw aangemaakt.

  Je bent wel alle macro's enzo kwijt. Deze kun je volgens mij weer terug kopieren uit de oude file (al moet je me even niet vragen hoe).
 • [quote:b9e1e300ab="Wim Sturkenboom"]Volgens mij is er een andere versie voor Office97. Even zoeken in de ms knowledgebase.

  Een andere oplossing die kan helpen:
  Sluit Word97 af
  Zoek de file normal.dot en hernoem naar bv normalold.dot.
  Start Word97; normal.dot wordt nu opnieuw aangemaakt.

  Je bent wel alle macro's enzo kwijt. Deze kun je volgens mij weer terug kopieren uit de oude file (al moet je me even niet vragen hoe).[/quote:b9e1e300ab]
 • [quote:1b8597b68c="Rokame"][quote:1b8597b68c="Wim Sturkenboom"]Volgens mij is er een andere versie voor Office97. Even zoeken in de ms knowledgebase.

  Een andere oplossing die kan helpen:
  Sluit Word97 af
  Zoek de file normal.dot en hernoem naar bv normalold.dot.
  Start Word97; normal.dot wordt nu opnieuw aangemaakt.

  Je bent wel alle macro's enzo kwijt. Deze kun je volgens mij weer terug kopieren uit de oude file (al moet je me even niet vragen hoe).[/quote:1b8597b68c][/quote:1b8597b68c]

  Mijn dank voor alle suggesties. Maar helaas, het lukt niet en ingrijpen in het register durf ik niet. Ik probeer hulp te krijgen bij de regio-HCC-leden.
  Rokame (Roel Meerwaldt)
 • OFF97: Utility to Completely Remove Remaining Office 97 Files and Registry Entries (Q176823)
  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q176823

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.