Vraag & Antwoord

Anders (software)

Drive Image 2002 / Win XP-Pro

Anoniem
Jose Pablo
4 antwoorden
 • IVM het te klein worden van C: heb ik een andere kleine HD gekocht van 20 G on de oude 6 G te vervangen.
  Ik heb de diskcopy optie gebruikt van DI 2002 om het geheel te verhuizen.
  Na het omzetten van de jumper slave/master en aanpassen van de bios start de nieuwe XP wel op maar blijft hangen met een Windows XP scherm en komt daar niet uit/verder.
  Aangezien op de ex C: de partitie is verstopt (hidden) kan ik niets meer veranderen. Ook de startup disks van DI geven geen soelaas.
  MBR problemen..??
  Ervaringen van een ieder zijn welkom.
 • Aangezien je het Windows logo te zien krijgt is het booten van de schijf dus het probleem niet. Dan zou je wel een heel andere melding krijgen. Het probleem zit hem dus in WinXP. Kun je ook niet in SafeMode starten?
  Het hidden staan van de oude C-schijf zou ook geen probleem moeten zijn. Als je een Partition Magic bootdiskette hebt, dan kun je die schijf gewoon weer zichtbaar maken. Hoe komt deze trouwens op hidden te staan? Dan gaat toch ook niet vanzelf.
 • Halo Binary, Dat hidden was omdat ik in het manual las dat je problemen kon krijgen bij het weer booten als je dus 2 HD's had met het OS er op en ik had dus in de 'options' aangegeven de 'oude' schijf hidden te maken.
  Ik heb dus ook geprobeerd iets met de 'rescue' disk's te doen maar aangezien het hele gebeuren iets nieuws was ging dat ook niet want daarmee kon ik hetzelfde processel herhalen maar dan onder kaldera dos.
  Het XP scherm dat ik te zien kreeg was dat 'mooie blauwe' met die twee horizontale lijnen op ieder 1/4 van onder en boven af waarvan normaal de onderste lijn 'loopt-vloeit' van links naar rechts terwijl win aan het laden is. dat doet ie dus ook niet. Het likt wel een foto inplaats van TV als je begrijpt wat ik bedoel..een stilstaand beeld, wel mooi maar niet bruikbaar.
 • OK, maar Windows XP kan prima met meerdere primaire partities overweg. Maar aangezien het toch niet je bedoeling was om van beide schijven te starten is dat verder niet interessant. Hoeft dus gewoon niet op hidden te staan, active is prima.
  Maar het lijkt me dat je zou moeten proberen om WinXP vanaf de 1e HDD in SafeMode te starten, dus op F8 drukken om het keuzemenu te krijgen voordat Windows start.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.