Vraag & Antwoord

Anders (software)

hulp bij Ad Aware

Anoniem
essie25
5 antwoorden
 • In computertotaal van juli/aug 02 staat een artikel over Zone Alarm.
  Er wordt echter aangeraden om eerst het programma Ad aware te downloaden dat op zoek gaat naar spyware.
  Ik heb dit programma gedownload en een scan laten uitvoeren. De list heb ik apart opgeslagen. Het geeft nogal wat verdachte files aan.
  Mijn vraag:
  Kan je zomaar alle bestanden die Ad aware aangeeft verwijderen? (Het programma spreekt wel over het maken van een backup)

  Kan iemand hier mij behulpzaam mee zijn?

  met vrgr

  Luc Tromp
 • Hangt er vanaf.
  Sommige bestanden kan je gewoon verwijderen, anderen zorgen ervoor dat het programma waar ze bijhoren niet meer werken (zoals kazaa en gozilla).
 • Kijk eerst eens bij de geinstalleerde software (in het configuratiescherm het icoon software) of je daar dezelfde programma's tegen komt. Die programma's kan je daar eventueel deinstalleren.
  Een aantal meldingen heeft te maken met registry-keys. Maak voordat je die verwijdert een kopie van je registry (in Regedit).
  Een aantal meldingen betreft tekst-bestanden (*.TXT). Die kan je probleemloss verwijderen.
  De overige meldingen blijft een beetje een gok. Maak dus vooraf een backup en test die ook.
  Mijn ervaring is echter dat er niet zo vaak iets mis gaat. Dus na het maken van de backup kan je de rest ook verwijderen.
 • Je loopt meestal maar één risico: dat de spyware niet meer werkt. Verder staat in het artikel dat het handig is om dit van te voren te doen, hoeft niet echt. Er staat namelijk ook (maar in andere woorden) als je het niet doet zal ZoneAlarm piepen voor ieder Spyware programma dat naar buiten wil! En dan kun je óók besluiten om ja of nee te zeggen.
  André
 • Nadat de scan aangeeft DONE vink je alle gevonden bestanden aan en klikt op backup en daarna op continue alles wordt dan verwijderd Gaat er echt iets kapot dat je perse wil blijven gebruiken zet je de backup terug.
  Maar het beste is om het hele zwikkie te verwijderen. Voor zover mij bekend zitten er in de versie 5.83 geen "false positives"
  Ook het nepbestandje van KaZaa lite wordt niet meer opgespoord :D

  Grtz,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.