Vraag & Antwoord

Anders (software)

800 mb of meer met nero branden

Anoniem
Remco318
6 antwoorden
 • Hey,

  Ik heb vandaag 90 min/800 mb cd-r's gekocht. Nou is het probleem dat nero die ziet als 80 min/ 700 mb cd-r en geeft hij steeds de melding dat ik er een ander medium in moet stoppen. (overburn staat op 90 min ingesteld, maar hij geeft niet de optie om overburn in te schakelen, m'n brander onsteunt dit ook (een acer 40x/24x/12x)).
  Ook wil ik graag over die 90 minuten branden zover als kan (92 minuten als het goed is). Maar het gaat hier dus om data dat erop gebrand moet worden.
  Heeft een van jullie een oplossing?
 • in een ander forum vond ik deze opmerking, misschien heb je er wat aan.

  Als je een melding krijgt dat je media niet voldoende capiciteit heeft om op te branden, dan moet je niet branden maar de selectie wegschrijven als image.

  Als je dan de aangemaakt image gaat branden, dan zal er geen melding verschijnen (in iedergeval niet in Nero) maar zal deze de opdracht gewoon uitvoeren en zo meer dan 700 mb branden.

  Ikzelf doe dat regelmatig met bijv. VCD's.
 • Ik zal het proberen. In ieder geval bedankt voor de tip, alleen nou moet ik eerst nog 850 mb vrije schuifruimte vinden… :wink:
 • [quote:0e2f62c131="derkdejong"]in een ander forum vond ik deze opmerking, misschien heb je er wat aan.

  Als je dan de aangemaakt image gaat branden, dan zal er geen melding verschijnen (in iedergeval niet in Nero) maar zal deze de opdracht gewoon uitvoeren en zo meer dan 700 mb branden.

  Ikzelf doe dat regelmatig met bijv. VCD's.[/quote:0e2f62c131]

  Hoe doe je dat eigenlijk? Ik dacht dat dat ging door op 'beeld branden' te drukken, maar dan kan je bij mij alleen een ISO of NRG bestand openen…
 • [quote:cc7499380e="Remco318"]Hoe doe je dat eigenlijk? Ik dacht dat dat ging door op 'beeld branden' te drukken, maar dan kan je bij mij alleen een ISO of NRG bestand openen…[/quote:cc7499380e]
  In Nero kies je Recorder en dan de optie Choose Recorder en daarna kiezen Image Recorder.
 • ok, ik heb nu dus een image gebrand, maar als ik dan via 'beeld branden' de image op de cd wil branden, krijg ik alsnog de melding dat er te weinig ruimte is! (het bestand is wel iets van 870 mb, terwijl maar 800 op het schijfje kan)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.