Vraag & Antwoord

Anders (software)

Back-up maken van het register.

8 antwoorden
  • Ik wil een verandering aan brengen in het register. Zoals bekent is dit een tamelijk riskante onderneming. Voor ik de verandering aan breng wil ik een back-up maken van het register, maar ik weet niet hoe dit moet gebeuren. (Windows 98 SE Nederlandstalige versie). Dus: Hoe maak ik een back-up van het register en hoe kan ik deze eventueel weer terugzetten? Bij voorbaat dank voor de hulp. :o
  • start-uitvoeren=regedit exporteren (alles). hij maakt een nnn.reg aan. Register terugzetten op het betreffende bestandje dubbelklikken. Kijk op je windows cd als je het programma eru kan vinden, die maakt in dos mode een backup van oa het register etcc. zodat als je het register dusdanig vernielt dat windows niet meer opkomt (ook niet in safe mode) je de boel kan terugzetten :wink:
  • Het mooiste is Start > Uitvoeren > [b:68b64de7a6]scanregw[/b:68b64de7a6] > 'Ja'. Vervolgens kan de zojuist gemaakte reservekopie in MS-DOS worden terugezet, mocht het nodig zijn. Het verschil met Bosjes methode is het volgende: Toegevoegde registersleutels blijven helaas gewoon staan, wannneer je het geexporteerde register weer terugzet. Alleen verwijderde worden weer teruggezet, en gewijzigde over het algemeen ook weer keurig vervangen. Maar de eerste methode is het meest foolproof.
  • www.superwin.com (winrescue).
  • [quote:106e45d58f="Klaver"] en hoe kan ik deze eventueel weer terugzetten? [/quote:106e45d58f] via dos scanreg /restore krijg je keuzemenutje en kan je daar kiezen welke "backup" je terug wil zetten
  • Ja, maar dan weet je ook niet welke wat iz...
  • En, TonKlein, hoe zet je dat dan weer terug in DOS?
  • Zoals crazy J al zei, dus.... De datum staat er namelijk bij. Nog even stap voor stap uitgelegd: Ga je naar start/afsluiten, en je kiest voor 'opnieuw opstarten in MS-DOS'. Type nu achtereenvolgens de volgende regels, en klik op 'enter' na iedere regel: [b:77c0149feb]cd\ cd windows\command scanreg /restore[/b:77c0149feb] Dan zie je de 5 laatst gemaakte copieën van je register. Kies er één uit van toen alles nog OK liep, en druk op 'enter' Type vervolgens [b:77c0149feb]exit[/b:77c0149feb] of [b:77c0149feb]win[/b:77c0149feb], gevolgd door 'enter' om weer terug te keren in Windows.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.