Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hoe moet ik dit branden in Nero(5.5)?

Anoniem
Anthony
11 antwoorden
 • hallo, ik ben hier een image–> een .BIN file… maar nu weet ik niet hoe je dat moet branden! Ik heb gehoord dat nero dat zo kan branden, maar dat je het ook kan branden met het .CUE bestand die erbij hoort. Wie kan mij (in stappen) uitleggen hoe ik het beste te werk kan gaan? Alvast bedankt,

  Anthony
 • Hoi Kajutsa;

  Snap het ook niet helemaal, maar dit is hoe ik het doe:

  www.isobuster.com kun je ISOBuster verkrijgen.

  Hiermee de .Bin importeren via rechtsmuis… , de rode ISO opslaan in een zelf aangemaakte DIR, dan die DIR met NERO branden.

  Niet zo moeilijk toch? Het schijnt met de .CUE nog makkelijker te kunnen…
 • thanx martijn, als niemand hier kan vertellen hoe dat met .CUE moet dan probeer ik jouw manier maar :)
 • Bin files branden met Nero 5.5.8.0:

  Ga naar File –> burn image.
  Selecteer de cue file die bij de bin file zit.
  Na een x aantal minuten is je cd klaar.
 • moet je daarvoor nog iets engs doen? of alleen de goede .bin en .cue files in 1 map zetten en dan het .cue bestandje selecteren in nero en branden maar. Hoef je dan niet het .bin bestandje te selecteren? ziet nero die vanzelf?
 • Ja, da's inderdaad voldoende. Een CUE bestand is niet meer dan een tekst bestand met daarin aangegeven de indexen voor de CD. Moet je er maar eens eentje openen met Notepad…

  Let er wel op dat in een CUE bestand bijvoorbeeld de verkeerde padnaam kan staan voor je bestand. BV: als er in het originele CUE bestand naar een BIN bestand in de map D:\>apenootjes| verwezen wordt en jij zet ze beiden in E:\>Banaan\ dan krijg je een foutmelding. Als je ze normaal gesproken gewoon in dezelfde map zet is er niks aan de hand.

  CUE en BIN files worden trouwens bijvoorbeeld door CDR-WIN gebruikt om een image van een CD te maken. Zie daarvoor ook:

  http://www.goldenhawk.com
 • thanx voor je reactie, ik heb het nu door :)
 • En ook bedankt namens mij :)

  Ik ben er ook al heel de voormiddag mee bezig geweest om een Bin file te branden met Nero. Ik heb op de Nero site wel info gevonden over hoe zo iets aan te pakken, en daar stonden een stel te wijzigen instellingen vermeld, maar er stond niet bij waar dat gewijzigd moest worden en op eigen houtje kon ik een dergelijk windowtje ook niet tevoorschijn toveren.

  Ik zit nu op mijn werk, maar straks thuis ga ik het gelijk proberen. (Ja, er staat ook een .cue bestandje bij)
 • Dat van die cue file werkte hier iig niet Nero had geen idee waar ik het over had :) (Ook Nero 5.5)
  Ik ga maar eens met die ISO buster aan de slag. Gewoon het omage openen met ISObuster en alle files die ik dan zie naar een folder dumpen en die folder branden?
 • Klopt, je snapt het.

  Ik heb altijd de rode ISO DIR genomen vanuit ISOBuster…
 • [quote:152697f440="Gooly"]Dat van die cue file werkte hier iig niet Nero had geen idee waar ik het over had :) (Ook Nero 5.5)
  Ik ga maar eens met die ISO buster aan de slag. Gewoon het omage openen met ISObuster en alle files die ik dan zie naar een folder dumpen en die folder branden?[/quote:152697f440]

  je moet de CUE nie branden met nero, maar je moet de BIN selecteren bij Burn Image ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.