Vraag & Antwoord

Anders (software)

Wegfilteren hinderlijke bijgeluiden uit een opname

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
  • Ik ben in het bezit van een .WAV bestand van een CD-kooropname in een kerkgebouw. Deze opname is tijdens een normale dienst gemaakt. Soms is hierop hinderlijk gekuch of het registreren van een orgelregister te horen. Deze hinderlijke bijgeluiden wil ik uit het .WAV bestand wegfilteren. De meeste uitleg over het bewerken van digitale geluidsbestanden gaat over het wegfilteren van tikken, ruis of brom in een opname. Maar hoe voornoemde geluiden eruit te filteren zijn is mij niet bekend. Wellicht weet iemand welke instellingen ik zou moeten gebruiken voor filtering (programma Cool Edit / Goldwave / Wave Lab). Simpelweg het stukje geluid er uitknippen zou een mogelijkheid zijn, maar dan ben ik tevens een stukje van de opgenomen muziek kwijt. Wie helpt?
  • soundforge biedt fantastische mogelijkheden via de eq's om geluid te bewerken met realtime beproeven van instellingen.
    ook wavelab kent dat soort instellingen maar die zijn lastiger in te stellen.
    verder is het een kwestie van (veel) experimenteren met dit soort mogelijkheden: er kan echt heel veel, maar elk geluid is weer anders, dus een panklare oplossing mag je hier niet verwachten.
  • HET probleem bij "echte opnames". Werk zelf al langer met soundforge…& andere , filteren kan wel maar verlies is er altijd!

    Probeer in het vervolg de microfoon-opstelling zo te maken dat je minder last hebt van "omgevings-geluid" (richt-micro's) en als je alleen een camera zonder exterene mic's gebruikt….sorry!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.