Vraag & Antwoord

Anders (software)

McAfee Virusscan

Anoniem
@l
4 antwoorden
 • Bij het scannen van mijn C-Disk kreeg ik twee geinfecteerde bestanden in resp. C:\_Restore\Temp en C:\Restore\Archive.

  Beide bestanden zijn echter niet zichtbaar en ook (door McAfee) noch door mij te deleten.

  Heeft iemand een oplossing.????
 • Je maakt ze zichtbaar in de Windows verkenner bij: extra > mapopties > weergave. Je zal de bestanden als Windows draait inderdaad niet kunnen wissen of cleanen. Dit zijn namelijk bestanden van systeemherstel. Wat je wel zou kunnen proberen is om systeemherstel uit te zetten en daarna de boel te cleanen. Als je de complete bestanden verwijderd heb je dus geen herstelpunt meer.

  Succes
 • Wat je het beste kunt doen in onder DOS scannen.
  Start je pc op met een bootflop en ga naar de directory van mcafee (iets van C:\PROGRA~1\COMMON~1\NETWOR~1\VIRUSS~1\40~1.XX .
  Hier staat het bestandje SCANPM.

  tik nu de volgende regel in:

  scanpm /adl /all /clean /unzip /report c:\virus.txt

  dit houd in dat alle hardeschijven gescand worden, alle directorys + alle bestanden. Ieder geinfecteerd bestand wordt gecleaned (lukt dit niet dan verwijderd). er wordt gekeken in bestanden die nu ingepakt zijn en er wordt een txt rapport gemaakt in het bestand c:\virus.txt
 • hmz… ik heb het anders gedaan …. ik heb het gewoon met mcafee gedaan. Ik heb mcafee 6 en dan ga ik dus naar de "main window" en dan druk je op "nu scannen" en dan ga je nog effe naat de "scaninstellingen" toe. en daar druk je op tabblad "actie" en daar zeg je "geïnfecteerd bestand automaties verwijderen" en dan gaat ie alles volgens plan doen :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.