Vraag & Antwoord

Anders (software)

Boekje in Nero 5.5.1.8

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hoe kan ik in Nero 5.5.1.8 een boekje maken waarbij de voorkant en de achterkant van het boekje aan elkaar zitten? Ik bedoel dus dat ik a.h.w. 2 plaatjes van 12x12cm AAN ELKAAR uitprint zodat ik dat kan dubbelvouwen en als "boekje" in het CD hoesje kan schuiven? In Easy CD Creator ging dat zo makkelijk.
 • gewoon easycd cdreator ernaast installeren (zonder directcd)
  Ik gebruik easycd voor mijn jewelcase en nero om te branden en INCD ipv directcd
 • Ja, dat is wel een leuke oplossing maar als je dan compilaties maakt moet je in dat hoesjesprogramma al die titels weer overnemen. Dat vind ik nou zo handig van het gebruik van één "omgeving". Trouwen, dit moet toch gewoon kunnen? Wat zullen we nou krijgen! De romein Nero was ook niet snel uit het veld geslagen. :lol: En Nero is toch gewoon beter dan Iesie Cedee Kriejeter? Kom mensen van dit forum, neem de uitdaging aan!
 • Nero heeft cover designer hoor, alleen die is waardeloos.
  EasyCDcreator de 3,5c serie stopte alles in in dejewelcase alleen deze versie ondersteund geen nieuwe branders. Dus moet ik de gegevens van de audio zelf intikken.
  Dus we zitten methetzelfde probleem. Het wachten is totdat Nero daar tijd in gaat stoppen, wat volgens mij niet gaat gebeuren.
 • Gaat het om bestaande hoesjes? Zoja gebruik dan CoverPro. Hier zit een optie in om een zogenaamd dubbelhoesje uit te printen.
 • Gebruik MS Publisher (meer tekst-georienteerd) of PowerPoint (meer plaatjes-georienteerd) of desnoods Word. Maak sjablonen (12cmx24,2cm of elk ander gewenst formaat) en voeg daar je plaatjes in. Maak ze groter of kleiner of snijd ze bij.
  Nog mooier: zet je audio-data in in een database (via exporteren?) en maak daarmee samenvoegbestanden. Combineer dan tekst en plaatjes.
  Maak ook eens een sjabloon voor de achterkant van het cd doosje:
  hoogte 11,8cm, breedte 0,7cm-13,7cm-0,7cm
  Centreer bovengenoemde sjablonen zodat je voor EN achterkant kunt bedrukken.
  Maak een cd-label: plaats een cirkel in een vierkant van 11,8x11,8 (buiten) en een vierkant van 4,1x4,1 (binnen) en druk dat af op zelflevende stickers (verwijder eerst alle hulplijntjes). Je hebt een speciaal apparaatje nodig om de stickers op de cd te plakken. Doe dat NOOIT uit de losse hand.
  Gebruik tenslotte mooi (dikker) (foto)papier en een snijplankje voor de mooiste resultaten.
  Succes ermee.
 • Dank voor al jullie bruikbare antwoorden. Blijbaar is Nero niet alles zaligmakend. Wie weet, bij een volgende versie is het wellicht wel mogelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.