Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

microsoft word 2000 zit vast

None
5 antwoorden
 • Om een onduidelijke reden wil Word 2000 op mijn PC die draait onder Windows ME niet meer opstarten. De enige verandering die ik gisteren heb doorgevoerd betreft de overgang van HetNet naar HCCnet. Bij aflevering is mijn Dell voorzien van Works 2000, inclusief Word 2000. Daarna heb ik via een officiele MS Office 2000 Professional (SR 1a) daar de overige Office producten aan toegevoegd. Dit heeft meer dan een jaar naar volle tevredenheid gefunctioneerd. De overige Office producten werken nog steeds naar behoren. Sinds gisteren krijg ik dus Word 2000 niet meer opgestart. De PC hangt en vertoont na CTRL-ALT-DEL de mededeling "Er zijn zeer weinig bronnen beschikbaar. Wilt u de volgende toepassing afsluiten?". Vervolgens wordt de toepassing WinWord getoond en als ik hierop bevestigend antwoord, herhaalt het circus zich voor Explorer en voor veel andere programma's daarna. Word verwijderen en opnieuw installeren en zelf Windows ME opnieuw installeren heeft geen resultaat. Wie kan me met een goede tip weer op weg helpen?
 • gewoon ff windows opnieuw installeren, of eventueel upgraden naar windows xp, dan moet het weer werken
 • Ja hoor! Installeer Windows maar weer opnieuw :-?
  Geen persoonlijk verwijt hoor, maar ik kan de hulpbehoeftige het nodige werk besparen door hem te vertellen dat Word 2000 waarschijnlijk een herstelfunctie bevat!

  Stop de Word 2000 CDrom in de drive en kies voor installatieherstel. Ik hoop het bij het juiste eind te hebben. Office 2000 heeft deze functie iig wel. Word 2000 hoogstwaarschijnlijk ook wel.

  Maar het blijft een vreemde zaak.
 • Pas geleden had ik hetzelfde onder W98SE. Word2000 liep vast bij een poging om een bestand te openen dat aangemaakt was op een Mac, maar wel in Word-formaat. Daarna kreeg ik elke keer dat ik Word wilde opstarten precies dezelfde foutmeldingen. De herstelfunctie hielp helaas niet, evenals verwijderen en opnieuw installeren. Nu draai ik maar weer even met Word97 want die werkt wel gewoon.

  Ik ben bij alle herstelpogingen evenwel vergeten om eerst eens de normal.dot bij Word2000 weg te gooien of een andere naam te geven. Word maakt die dan opnieuw aan bij het opstarten als het goed gaat. Achteraf zag ik dat normal.dot bij mij gewoon was blijven staan bij alle (her)installaties en dat die redelijk groot was (meer dan 350 Kb). Bij Word-problemen wil dat nog wel eens helpen.

  Succes
  Joop
 • Kies bij Word2000 voor opnieuw installeren. (of repareren)
  Meestal is het dan opgelost.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.