Vraag & Antwoord

Anders (software)

Office 2000 Standaard en Access 97

Anoniem
dymic
3 antwoorden
 • Hoi,

  Lokaal hebben is Office 2000 standaard Nederlandse versie geïnstalleerd. Nou willen we graag Access 97 installeren uit het pakket Office 97 Professional US versie. Kan dit zondermeer? Ik ben bang dat dit problemen opgaat leveren. Wie kan mij een advies geven?
 • Het gaat idd waarschijnlijk problemen opleveren met files, die de zelfde naam hebben, maar van een andere versie zijn. Je kunt domweg Acces 97 installeren en alle bestanden overschrijven. Vervolgens zul je waarschijnlijk Office 2000 nog een keer moeten installeren. Hierbij moet je dus zorgen dat acces niet wordt geinstalleerd. Dan hoop ik dat na afloop alles werk werkt, maar ik garandeer niets.
 • Ik heb dit reeds meerdere malen gedaan en bij mij heeft het altijd gewerkt 8)

  Wat ik alleen "anders" gedaan heb bij installeren Access97:
  Tijdens de Setup wordt er gevraagd waar je het wilt installeren. Standaard staat daar dan C:\Program Files\Microsoft Office ingevuld, ik maakte daar dan van C:\Program Files\Access97 …just to be sure. Ik heb geen idee wat er gebeurt als je het toch in C:\Program Files\Microsoft Office installeert.

  Probeer anders gewoon eens wat… Setupje duurt niet ZO lang toch ? (koffie! :D)

  P.S. mocht er tijdens het kopiëren een melding verschijnen dat er een bestand wat nieuwer is overschreven gaat worden op Nee drukken. Altijd de nieuwste gebruiken. Hoewel… je bent natuurlijk wel een Engelse Access aan het installeren die wellicht ook wat -reeds bestaande- Nederlandstalige DLLs gaat gebruiken… dit zal voor de werking niets uitmaken, het enige risico is volgens mij dat bepaalde vensters in Access met zoiets als "Press OK or Cancel" (Engels dus) knoppen bevatten waarin dan OK en Annuleren staat… een beetje NL/EN door elkaar dus.. maar nogmaals: voor de werking maakt dit niets uit (nog niet gezien iig)

  Ik zou het gewoon proberen. Echt onherstelbare schade kun je in ieder geval niet aanrichten. :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.