Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Weer computer problemen

Count Uilesnor
7 antwoorden
 • Ja hier kom ik weer met mijn vragen.

  De computer van mijn vriendin, haar zusjes hadden de boel een beetje gesloopt dus ik had windows ME opnieuw geinstalleerd. En nee ik heb de C schijf NIET geformateerd.

  Nu werken er een aantal spellen niet meer. Ten eerste wil er eentje niet meer installeren. Ik kan wel quickstarten door op de cd-rom te klikken, het spel starten (naamspel.exe en niet setup.exe. Daarna moet ik een ofander bestand zoeken dat staat op de cd, dit doe ik en het spel werkt) dit is natuurlijk geen doen voor een klein meisje van 6.

  Hoe installeer ik dit spel? Als ik op de cd-rom kijk zie ik alleen maar Setup.exe (wat ik zeer vreemd vond) en als ik verborgen bestand laat zien dan zie ik wel een paar bestanden. Volgens die vriendin hebben ze dat spel altijd zo geinstalleerd en zo gekocht.

  Nu zijn er nog 2 spellen die GEEN geluid hebben. Het geluid voor spellen en besturingen werkt prima etc. De rest van de spellen werken prima. En hebben het altijd gedaan op Windows ME.

  Gr.
  Helen
 • Heb je al de setup.exe uitgevoerd van de cd, dit kon ik niet echt opmaken uit het verhaal?

  Wat betreft het geluid, zijn dit windows spellen?
  Je zou eens een nieuwere versie van directx kunnen proberen, dit wordt meestal op de cdrom van het spel bijgeleverd.
 • Ja sorry, ik heb Setup.exe geprobeerd maar dan gebeurd er dus totaal nix.

  Ik zal DirectX eens proberen, het zijn windows spellen ja, ze hebben het altijd al gedaan maar sinds dat ik windows ME opnieuw heb geinstalleerd doen ze het niet.
 • ik begrijp dat je ME over de oude installatie hebt heengezet…..

  soms is het beter om een verse installatie te maken, dus eerst formateren…
 • Ja dat wou ik eerst ook doen. Maar om de een of andere reden wilde hij niet formatteren. Ik kan het nogmaals proberen.

  Ik starte de comp op met een opstartdiskette en toen ben ik naar C:/ gegaan en daar ingetikt Format C:/ maar wat ik ook deed, ook vanaf andere schijven. Hij wilde niet formateren.
 • Start je computer op onder dos en probeer het dan nog eens.
  Succes
 • je hebt met een opstartdiskette geboot.
  Als je format c: doet, wat niet lukt, welke boodschap krijg je ?

  Met de opstartdiskette wordt een virtuele drive aangemaakt, dat zie je bij het opstarten. Het wordt een letter na je laatste HD dacht ik, dus zoiets als E: Je moet naar E: toe om het commando Format te kunnen opgeven
  Deze zit dacht ik namelijk niet op de FLOPPY, vandaar
  Succes :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.