Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Direct CD Roxio

Droopy
4 antwoorden
 • Van een vriend kreeg ik een gebrande CDrom met het programma Direct CDRoxio om CDs te maken of CDs te copiëren. Ik heb die geopend maar kreeg als vermelding dat er een beschikbare patch is op: http://www.roxio.com/en/jhtml/xpupdate.jhtml?location=update. Als ik daar op klik dan aanvaardt mijn computer het niet. Ik werk met Windows XP home. Nu blijkt dat dit een betalend prgramma is en dat heeft mijn vriend niet gemeld , hij wist het ook niet daar dit prgramma reeds geïnstallerd wads bij aankoop. Wanneer ik de computer terug opstart krijg ik volgende probleemomschrijving: "Er is een stuurprgramma geïnstallerd dat problemen veroorzaakt met de stabiliteit van het systeem. Dit stuurprgramma wordt uitgeschakeld. Informeer bij de fabrikant van het stuurprgramma naar een bijgewerkte versie die compatibel is met deze versie van Windows."Contactgegevens; "beschikbare patch zie hierboven reeds vermeld. Inderdaad loopt de computer bij normaal gebruik regelmatig vast. Wat ik ook onderneem ik kan onmogelijk dit programma verwijderen. Wie weet raad en kan mij helpen? Ik ben nog maar enkele maanden actief op de computer zodat er nog veel nieuw is. Bij voorbaat dank. Dus mijn vraag is hoe kan ik Direct CD van mijn computer krijgen?
 • beste Cercle,

  Ik herken je probleem: ik had Windows ME en ging over op Windows XP Pro. Al bij het controleren van mijn PC meldde de Windows XP cd dat DirectCd (versie 3.02) en EasyCD (versie 4.02) het niet zouden gaan doen onder Windows XP.
  Ik had deze software ook "gratis" gekregen bij de aankoop van mijn PC.

  Omdat ik het allebei wel aardige programma's vond ging ik op zoek naar de site van beide programma's en kwam bij Roxio. Daar zag ik dat mijn versies niet meer ondersteund werden. Eigenlijk wel grappig, want de cd-brander die in de Windows Media Player na XP zit is van… Roxio!

  Versie 5 van Easy CD Creator (met de DirectCD erbij) zou wel moeten werken onder Windows Xp. Omdat ik geen zin had te betalen heb ik deze "ergens" gedownload, heb vervolgens de nodige upgrades bij Roxio opgehaald (zelfs in juni 2002 hadden ze weer een nieuwe!), maar het werkte nog steeds niet.

  Misschien had ik DirectCD en EasyCD Creator moeten verwijderen voordat ik windows XP installeerde, misschien had ik eerst moeten formatteren voordat ik windows xp installeerde: ik weet het niet en eigenlijk wil ik het ook niet weten.

  Dit DirectCd een betalend programma is heeft hierop geen invloed.
  Ook gratis programma's kunnen het wel of niet doen onder Windows XP.
  Dat jouw vriend dat niet vertelde is ook belangrijk.

  Wat heb ik gedaan:
  -Nero 5.5.7.2 met key gedownload: werkte meteen!
  Daarna wilde Windows Media Player bij geen mp3's meer afspelen, maar dat doe ik nu met WinAmp.

  Moraal van dit verhaal:
  -als een programma niet werkt: probeer een ander
  -als een programma bij iemand anders wel werkt, dan werkt het niet altijd bij jou

  Hoe verwijder je een programma in het algemeen:
  -start-instellingen-configuratiescherm-software-programma's verwijderen
  of:
  start-programma's-"het programma dat je wilt verwijderen"-uninstall o.i.d

  Als dit niet lukt: mail even de foutboodschap en dan kijken we verder

  succes,
  Herman
 • Beste Herman,
  Bedankt voor de tip lmaar noch via het configuratiescherm (software) noch via start programmas lukt het niet daar in beide gevallen geen enkele verwijzing naar Direct CD of Roxio of Easy CD Creator te vinden is. Dus zullen we verder moete zoeken. Van het moederhuis Roxio heb ik bericht gekregen dat ze geen oplossing weten voor het probleem en ze raden me aan om het programma te kopen, wat ik uiteraard niet zal doen.
  Groeten,
  Cercle.
 • Start uitvoeren: regedit.
  Controleer alle software sleutels "keys" op volgende ingangen: Adaptec en Roxio; verwijder alle sleutels die hiernaar verwijzen.
  Direct CD is hiermee verwijdert.

  Eddy

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.