Vraag & Antwoord

Anders (software)

Controle proggie??

Anoniem
Braindrain
3 antwoorden
 • Zoals zo velen download ik ook veel software en sommige prgramma's worden geinstalleerd en sommige worden niet gebruikt. Maar deze laaste wil je wel bewaren dus branden op een rom. Nu gebreurt het bij mij vrij vaak dat het branden mislukt i.v.m. een buffer underrun of can't create last track. Dan blijken er bestanden te zijn die niet helemaal tof zijn en dus deze problemen veroorzaken maar je komt er altijd te laat achter!

  Is er een programma's dat dit van te voren kan checken? Dus van te voren kan aangeven dat er een bestandje "bad"is.

  Al vast bedankt

  Ap
 • Dit soort foutmeldingen hebben niets met je bestanden te maken die je op de cd wil zetten, maar alles met het proces van van branden.

  Buffer-underun houdt in dat de data niet snelgenoeg wordt aangevoerd, en omdat je een oudere brander hebt, mislukt het (moderne branders hebben hier geen probleem mee). De oplossing is de maximale snelheid van het branden lager zetten.

  De foutmelding "can't write last track" houdt volgens mij in dat je teveel data op een cd probeert te proppen. Misschien heeft er ook wel mee te maken dat jouw writer slecht de wat kleinere cd-r's aan kan.
 • Buffer Underuns zijn de meest voorkomende problemen tijdens het branden, een veel voorkomende oorzaak hiervan is dat de writer en de schijf waar de data vanaf komt op dezelfde IDE controller zit, de writer en schijf allebei op een seperate controller zetten lost dit probleem vaak op. Op een lagere snelheid branden is inderdaad ook nog een (laatste) optie. Can´t write last track" heb ik ook nogal eens gehad met een bepaald merk CDRW, en ander merk lost dit dan ook weer vaak op. Virusscanner uitschakelen tijdens het branden wil ook nog wel eens helpen.
  Hier staan wat brandtips: http://www.cdmediaworld.com/hardware/cdrom/cd_burn_tips.shtml

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.