Vraag & Antwoord

Anders (software)

MP3 op 486 pc

Anoniem
Hans.Vosman
4 antwoorden
  • Ik ben in het bezit van een 486 DX2 van IBM. In een vergeten hoek van de zolder heb ik nog enkele COMPUTER!TOTAAL magazines gevonden. Eén ervan dateert van mei 2000 (jaargang 9, nummer 5). Hierin staat een artikel om met MPXPLAY.EXE mp3'tjes af te spelen in DOS op een 486. Als ik dit probeer met een MP3 van +/- 3,5 mb, krijg ik vooral veel "gehakkel". Het bestand wordt met onderbrekingen afgespeeld. Ik heb 32 mb ramgeheugen steken, MPXPLAY.exe staat op de Harddisk en Win95 is geïnstalleerd. Er zit een ISA-soundcard in de computer, het merk ontgaat me op het ogenblik. Noch vanuit een Dos-venster in windows, noch vanuit DOS zelf kan ik MP3's op een fantsoenlijke manier afspelen. Weet iemand hier raad mee?
  • Ik denk dat je processor niet snel genoeg is om alles tijdig te verwerken.
    Misschien lukt het wel als je MP3's van een lagere bit-rate probeert.
  • En als je nou gewoon Winamp gebruikt? Op een Pentium 75 werkt het. MP3 afspelen is een redelijk zware taak voor de processor en gaat pas echt soepel vanaf zo'n 133MHz.
  • Je kunt op een 486 het beste mpxplay gewoon in dos gebruiken en dus niet in een dos-box onder windows. Verder kun je mpxplay heel veel parameters meegeven bij het opstarten. Lees gewoon readme.txt dat bij mpxplat zit eens door, daar staan ook speciale parameters voor 486 computers bij.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.