Vraag & Antwoord

Anders (software)

capaciteit Wordperfect8

Anoniem
Leo Schoof
8 antwoorden
 • Ik kan helaas uit een zeer groot bestand in Wordperfect 8 slechts tot maximaal 25.000 namen in mijn index produceren. Ik heb echter ±43.000 namen. De beperking zit mijns inziens in het programma. Zijn er trucks te bedenken om deze capaciteit op te voeren? Zou eventueel de allerlaatste versie, Wordperfect 10, in Office 2002 mij verder kunnen helpen?
 • Beste Leo.

  Een softmatige oplossing weet ik niet! Maar misschien helpt deze truc!?
  Je zou in Quattro pro 8, want die heb je op je CD-rom van Wp 8 staan, een de database in tweeën kunnen splitsen en deze apart opslaan dan zit je onder het limiet. Het is maar een gedachteflits die spontaan bij mij opborrelde. Misschien is dat de oplossing voor je probleem.

  Groetjes Nico.
 • Dank je Nico, maar dat heb ik al gedaan. Maar het blijven natuurlijk twee alfabetische indexen, beide van a tot z, over het zelfde onderwerp.
  vr. gr. Leo
 • Beste Leo.

  Dat is een waarheid als een koe :D Maar als je de eerste DB tot halverwege het alfabet laat lopen. Dan de tweede DB voor de rest. T,ja het vraagt wat meer werk!

  Groetjes Nico
 • Je gebruikt WP ook voor iets waarvoor het niet bedoeld is. Zet die database in QuattroPro (laatste 2 versies tot 1 miljoen records mogelijk) of in Paradox, en gebruik die. Want zelfs als je nu een oplossing vindt, wat als er nog wat gegevens bijkomen…..

  mvrgroet Edmond
 • WordPerfect is niet erg geschikt om tienduizenden gegevens in op te slaan. Zelfs Quattro Pro is niet erg geschikt hiervoor. De betere oplossing is inderdaad door een database te gebruiken en deze gegevens uit de database te 'mergen' met je document. Overigens, dat document moet dan ook enorm groot zijn als je het probeert af te drukken. Zeg, 100 regels per pagina, 4 kolommen, dus 400 namen per pagina… 100 pagina's in totaal dus. Is dit echt wat je wilt?

  Betreffende databases, Paradox is een goede keuze indien je deze hebt. Anders zul je naar een alternatief moeten zoeken. Natuurlijk kun je Paradox aanschaffen maar je kunt ook Access gebruiken. Een echte SQL database biedt overigens nog meer opties. SQL Server, Interbase, Oracle, MySQL, ect… Moeilijk om een goede keuze te maken, zeker omdat je eigen ervaring met databases ook een belangrijke keuze is.
  Mocht je echter de beschikking hebben over DBase of Paradox, kies dan voor deze aangezien deze het meest eenvoudig in gebruik zijn.
 • [quote:40a99f7f37="Workshop Alex"][img:40a99f7f37]http://www.workshop-alex.org/Scripts/Banner.exe[/img:40a99f7f37][/quote:40a99f7f37]


  Irritante sig!
 • Overal waar workshop Alex met een antwoord verschijnt begint mijn D.A.P. te roepen dat er een bestand geladen moet worden n.l. het bestand Banner.exe. Dit is zeer irritant kan je deze link naar dat bestand verwijderen ik zit daar n.l. niet op te wachten.

  Groeten Nico.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.