Vraag & Antwoord

Anders (software)

HOE KAN IK WIN 95 OP EEN 486 ZETTEN?????

Anoniem
Binary
10 antwoorden
 • HEB NOG EEN OUDE 486 STAAN WIL DAAR GRAAG WIN 95 OP ZETTEN.MAAR SINDT IK DE COM. GEFORMATTEERD HEB DOET DE CD-ROM HET NIET MEER. WIE KAN MIJ HIER MEE HELPEN :( :( :( :(
 • Mijn tactiek in zo'n geval: koop een parallelle 0-modem kabel en hang die oude 486 aan een andere PC met CDROM-speler. Start daarna op beide machines het DOS-programma [b:2209992fb3]FastLynx[/b:2209992fb3]. Je kunt dan de map Win95 vanaf de CDROM naar de harde schijf kopiëren en de installatie starten dmv de setup in die map. Eventueel die map op de andere PC eerst even naar de lokale C-schijf kopiëren.
 • Als je de beschikking hebt over windows 98 kun je hiermee een bootfloppy maken. Een bootflop van windows 98 heeft cd-romsupport, dus hiermee zou je de cd-romspeler moeten kunnen aanspreken en de setup van windows 95 starten.
 • Opstartdiskette maken op een Win98 PC, opstarten vanaf diskette, en kiezen voor installatie met CD ondersteuning, Win 95 CD erin en je bent vertrokken.

  Eddy

  één minuut verschil; zal wat vlugger moeten typen 8) 8)
 • Ik had daar natuurlijk ook even aan moeten denken. Maar dat werkt alleen als die oude (???) CDROM door de drivers van Win98 wordt ondersteund. En dat is zeker niet altijd het geval. In elk geval proberen dus. Maar zo niet…
 • ga naar www.bootdisk.com
 • Hoi,


  Het staat mij bij dat op de win 95/98 Cd roms ook de drivers van de afwijkende twee andere CD rom systemen aanwezig zijn, ik heb ze dikwijls gezien,vandaar dit bericht.

  Alipapa
 • [quote:b33b20518b="Binary"]Ik had daar natuurlijk ook even aan moeten denken. Maar dat werkt alleen als die oude (???) CDROM door de drivers van Win98 wordt ondersteund. En dat is zeker niet altijd het geval. In elk geval proberen dus. Maar zo niet…[/quote:b33b20518b]

  Valt wel mee hoor, die bootdisk heeft ondere drivers van OAK die bijna alle cdrom-spelers ondersteunen. Ik heb een dergelijke bootflop dit weekend nog gebruikt om een oude 4x cdromspeler van Sony te benaderen, was geen enkel probleem.
 • uiterste redmiddel:

  harddisk in andere puter hangen, setup starten en bij de 1e reboot melding systeem uitschakelen.

  hardisk in 486 frommelen en setup afmaken…
 • Ik ben ook aan het prutsen geslagen en wil dit ook win95 op een 486 krijgen, de kabel heb ik al nu nog het programma fastlynx. Ik heb Tucows gezien dat ik een demo kan downloaden is deze voldoende of heb ik de volledige versie nodig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.