Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

schone install Outlook XP

Anoniem
Ener Nestraa
8 antwoorden
 • Als ik Outlook XP deïnstalleer, en daarna weer opnieuw installeer, zijn toch bepaalde instellingen weer zoals ze voor de deïnstallatie waren.

  Ik wil een volledig schone install van Outlook XP. Kan ik dit bewerkstelligen door na de-installatie in het register met regedit te zoeken naar sleutels met Outlook, en die te verwijderen?

  Als ik trouwens in het register kijk met regedit, zie ik sleutels met bruine en met blauwe icoontjes. Wat is eigenlijk het verschil tussen die twee?

  Alvast bedankt voor de hulp.

  René.

  O ja, voor zover van belang: ik draai Outllook XP onder Win2K.
 • als je probleemen met outlook heb neem dan een ander mail progg bv eudora of zo.
  ik denk niet dat je outlook uit je register kunt halen probeer een update :wink:
 • [quote:be0074d49a]Als ik trouwens in het register kijk met regedit, zie ik sleutels met bruine en met blauwe icoontjes. Wat is eigenlijk het verschil tussen die twee?[/quote:be0074d49a]
  Wel, de rode icoontjes worden gebruikt voor alfanumerieke sleutels en de blauwe voor binaire sleutels. Kun je ook een beetje zien aan de rode iconen. Hierin zie je de letters 'ab' staan. Met binair bedoel ik dus gewoon nummers. Een nummer kan compacter opgeslagen worden in binaire vorm dan als tekst.

  En betreffende outlook zelf… De installatie van Outlook zorgt soms ook voor een upgrade van enkele Windows onderdelen. Deze onderdelen worden echter niet hersteld naar de oude versie bij een uninstall. Het kan zijn dat een van deze onderdelen dus ook de instellingen van Outlook bijhoudt. Daarnaast laat de uninstall van Outlook diverse bestanden met data achter, zoals je emails en andere zaken. En als Outlook Express ook geinstalleerd is dan kan Express ook nog het een en ander onthouden voor Outlook.
  Dus wil je echt volledig van alle oude instellingen af komen kun je het beste Windows opnieuw installeren. Maar da's een beetje veel werk, lijkt mij…
 • Dank voor de uitleg!

  En een complete Windows install, tja, lees dan mijn avonturen van een week geleden eens http://forum2.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=65921 :D

  René.
 • Yikes! Wat een afschuwelijk avontuur…
  Mogelijk dus dat je boot-CD-rom beschadigd is. (Krasje op de verkeerde plek bijvoorbeeld.) Kun je die CD overigens wel gewoon lezen?
  Is het een standaard OEM-CD die bij de PC werd meegeleverd of is het een standaard W2K installatie CD? In het eerste geval kun je hem waarschijnlijk nog (binnen de garantie-periode) omruilen.
  Kortom, controleer even of die CD-Rom nog wel in orde is.
 • Ik zou zoals al is aangegeven gewoon een ander progje gebruiken.
  Echt er is zoveel beters te krijgen dan Outlook.
  Calypso is fraai en nu zelfd freeware geworden. Eudora is gewoon goed. The Bat! ook zeer mooi en zo is er nog veel meer.
 • En de complete office verwijderen en opnieuw installeren??
 • [quote:454cff5ca2="Workshop Alex"][img:454cff5ca2]http://www.workshop-alex.org/Scripts/Banner.exe[/img:454cff5ca2][/quote:454cff5ca2]


  Irritante sig!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.