Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel - Grafieken - ´dubbele´ (bevolkings)piramide

Anoniem
None
2 antwoorden
  • Wie kan me vertellen hoe ik een dubbele (bevolkings)piramide kan maken ? Ik bedoel dan het volgende: Ik wil bijv. in een liggende staafdiagram de verhouding weergeven tussen het aantal mannen en vrouwen bij mijn sportclub, naar leeftijdsklasse. Je krijgt dan een soort boomfiguur met links van de stam de mannen en rechts de vrouwen. Dit verschil verkrijg je door bij de mannen te werken met negatieve aantallen. Elk staafje vertegenwoordigd een leeftijdsgroep. Dat is overigens wel te doen in Excel. Nu wil ik hier doorheen echter ook nog eens de verhouding laten zien van het aantal mannelijke en vrouwelijke leden van dezelfde sport, maar dan over geheel Nederland. Dit moet dan gebeuren aan de hand van een lijntje. Bij deze laatste grafiek kunnen niet meer de werkelijke aantallen gebruikt worden maar moet gewerkt gaan worden met percentages. Maar dat is op zich geen probleem, wel hoe ik die lijn door die dubbele staafdiagram krijg.
    Met Excel 97 lukte het me sowieso niet, het zou met Excel 2000 wel moeten kunnen maar ik kom er niet uit.
    Wie heeft er een idee ?

    Frekl
  • Volgens mij kun je een tweede Y-as maken( in het engelse versie van Excel 2000 secondary y-axis genoemd) (die staat dus aan de rechterkant) en daar kun je de procentuele waarden van de verhoudingen weergegeven.

    Zoek in de help functie bijvoorbeeld naar combinatie grafieken

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.