Vraag & Antwoord

Anders (software)

Bestaande software overzetten bij installatie windows XP

Anoniem
Heino Abrahams
3 antwoorden
 • Nu heb ik Windows ME. Later wil ik overstappen naar Windows XP. Momenteel ben ik bezig diverse drives en andere updates te verzamelen zodat bestaande software/hardware ook onder Windows XP kan gaan draaien.

  Ik zit met een probleem. Als ik dezelfde software wil gebruiken op Windows XP (bij schone installatie), heb ik het gevoel dat ik geheel opnieuw moet beginnen: installeren, aanmelden bij de leverancier, updates opnieuw overheen installeren, etc. Persoonlijke instellingen opnieuw invoeren, etc.

  Is dat zo of kan ik de software van een backup (Norton Ghost) terugzetten naar WinXP en doorgaan alsof er niets aan de hand is? Lijkt mij sterk vanwege de register. Of is er een (ander) goede manier?

  Ik heb nog geen WinXP aangeschaft, maar ben nu in de voorbereidingsfase. Ik wacht waarschijnlijk totdat Microsoft nieuwe XP uitgeeft (waarin niets meer is verplicht om bepaalde software te gebruiken).
 • zet xp gewoon over win me heen dan blijft win me ook nog er op staan.
  als je na een tijd xp niets vindt dan kun je me terug zetten :wink:
 • Helemaal niet mee eens.
  Indien je wil overschakelen naar XP, is vertrekken van een schone installatie altijd de beste oplossing, het neemt inderdaad heel wat tijd in beslag, maar zo vermijdt je achteraf schijnbaar onverklaarbare systeemfouten.
  Ook al de rommel die door de jaren heen je register heeft vervuild, wordt hiermee gewist, en maakt je configuratie sneller.

  Eddy :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.