Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Beveiligingsfout (update) Access 97

Ben Jonson
4 antwoorden
  • Tijdens het invoeren van gegevens in Acces 97 ondervind ik soms een fout die mij weinig zegt: De Microsoft Jet Database Engine heeft de bewerking afgebroken omdat u en een andere gebruiker gelijktijdig proberen dezelfde gegevens te wijzigen. (Fout 3197) Ik kan dan alleen op "ok" klikken, of "help". Maar ik word daar niet echt wijzer van… Het is gewoon een stand-alone-computer maar het zal wel te maken hebben met een bepaald instelling in Access over gegevensbeheer. Toch blijft het wel irritant want ik ben dan mijn gegevens kwijt. Weet iemand hoe ik die terug kan krijgen? Hij verwijst naar "update". Maar het zegt mij niets.. Lijkt wel op sql-taal waar ik weinig van weet..
  • Vertel eens wat meer.
    Wat doe je precies. Formulier? En de tabel ook open ofzo?
  • klopt, inderdaad: tabel open en formulier. Soms staan er dus verschillende vensters open omdat dat handig is met invoeren… Maar dan gaat het soms mis. Dan zie ik staan: "#fout". Als ik hier op klik, krijg ik dus die foutmelding. Zou dus komen omdat er "2 of meer gebruikers" tegerlijkertijd gegevens invoeren/wijzigen. Hij wil dan dus een voorrang geven. Maar hij zegt dus ook dat ik iets moet "updaten". Wat ik al vertelde: lijkt dan wel sql-taal zoals ik het dan zie, en weet ik weinig van. Ik denk dat als ik iets "update" mijn gegevens weer terugkomen in het veld.
  • Oplossing: maak een front- en back-end.

    Staat wel in je menu in je Accessomgeving hoe dat moet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.