Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

nummers herkennen live-LP

rens01
4 antwoorden
 • Ik heb mijn LP verzameling opgenomen en bewerkt in de PC. Ik wil op de gebrande cd echter dat ik de nummers van een live LP (dus in 1 keer opgenomen) kan aanmerken en benoemen, zodat ik op mijn gewone cd speler de nummers als zodanig kan herkennen . Ik heb de beschikking over Souondforge 6.0 (zonder extra plug-in) en Cooledit 2000 met studio en audio clean-up. Volgens mij moet het met 1 van deze programma's wel lukken, ik weet alleen niet hoe. Rens. 8)
 • Je hebt de LP nu als een WAV file opgenomen neem ik aan?

  Open deze in Cooledit en ga dan na op welke punten een nr begint en eindigd en schrijf deze tijden op. (meestal eindigd zo'n nr en wordt er tijdens het applause naar het volgend nr gesprongen).
  Wat je dan kunt doen is bij Cooledit (ik meen rechtsonder) steeds de begin en eindpositie invoeren waarna dit stuk geselecteerd wordt en dan kies je voor File, Save Selection.
  Sla de selectie op onder een naam (bv track1) en voer dan de begin en eindtijd van het volgend nr in en sla deze ook op. Ga zo door totdat je alles hebt, je krijgt dan allemaal losse nummers.
  Waar je dan op moet letten met branden is dat je de pauzes tussen de nummers weghaald zodat de cd in 1 stuk afgespeeld wordt en je geen onderbreking hoort (mist je overal de begin en eindtijden goed ingevuld hebt).

  Ik hoop dat dit een antwoord is op je vraag.

  Groeten,

  MicroHerz.
 • bedankt voor de tip! Ik heb na het opnemen alles in mp3 opgeslagen. Ik neem aan dat dit niet zoveel uimaakt? Rens
 • [quote:f0bf9b5a41="rens01"]bedankt voor de tip! Ik heb na het opnemen alles in mp3 opgeslagen. Ik neem aan dat dit niet zoveel uimaakt? Rens[/quote:f0bf9b5a41]

  Hoeveel kbits heb je deze opgeslagen (128 ? 192 ?)
  MP3 is lagere kwaliteit dan WAV. Ik zou alles eerst in WAV opnemen (als je hiervoor de beschikbare schrijfruimte hebt). Waarschijnlijk hoor je het verschil niet eens maar WAV is toch wat beter.
  Je kunt nu wel alles in MP3 opslaan maar als je straks de muziekcd brand wordt deze informatie weer omgezet naar een audiotrack (WAV).

  Als je in MP3 opslaat gaat er informatie verloren die je niet terugkrijgt wanneer je cd brandt, als je alles als WAV blijft bewerken verlies je geen data/informatie (volgens mij zijn dit geluiden in de muziek die wij meestal niet horen).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.