Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Oplossing voor irritatie nummer 1 van Norton AV2002

Edmond Varwijk
8 antwoorden
 • Hoi,

  Het is hier wel eens besproken en ook ik klaagde erover, als je een mail verstuurt en je hebt Norton AntiVirus 2002 geinstalleerd dan krijg je voor iedere mail die je verstuurt een scanvenster te zien, middenin beeld, tergend traag en errug irritant. Ik heb toen bij Symantec geinformeerd en men vertelde met een patch bezig te zijn. Die is er inmiddels en dus kan eidereen die ook van deze irritatie genoten heeft, deze nu uitschakelen.

  Draai LiveUpdate en installeer de patches/updates die worden aangeboden (mogelijk geen een, dan heb je vermoedelijk alle patches al) Na de update verandert het versienummer van Norton AntiVirus 2002 naar 8.07.17C. Daaraan kun je dus zien of je de laatste update al hebt gedownload of niet.
  Open dan Norton AV en kijk onder E-mail. Daar is een nieuwe optie beschikbaar om het bericht bij het e-mail scannen uit te schakelen. Schakel die functie uit.

  Hopelijk is iedereen net zo blij als ik!

  groetjes Edmond
 • bedankt voor de melding Edmond! :D
  (schermpje alleen nog nooit gezien en wel de zwaarste beveiliging)
 • Um, Edmond, die patch (en dus ook die mogelijkheid) is er al maanden ….
 • Thks Edmond… ga hem nu uitzetten :wink:
 • Bij Eudorra dat k al een paar jaar gebruik is dat scanvenster in de tray gekomen, al vanaf dat k NAV2002 had, naast het MSN-icoontje. Hoe dit zit met andere e-mail software weet k niet. (errug toevallig dat t wel bij eudorra is en niet bij oulook en andersom!)
 • Iedereen die meent hier zijn mod te mogen afzeiken heeft meteen de laatste waarschuwing te pakken. Ik ben niet in de stemming vandaag 8)

  groetjes Ed, die het toch maar mooi wel goed bedoelde
 • Lykele, het scanicoon zit bij NAV standaard in de trah. Zo een klein pctje met een geel beeldscherm. Probleem was (voor mij althans, voor anderen al lang niet meer) dat bij het verzenden van e-mail NAV een groot venster midden in het beeld zette waar de voortgang van het scannen van het bericht met een grijze balk werd weergegeven. En voor ieder mailtje kwam er zo een venster. Verstuurde je dus 20 mails had je 20 van die vensters in je beeld staan die je allemaal aan de kant moest schuiven om daarachter door te kunnen werken. Ik vond dit erg irritant omdat juist virusscannen iets is wat van mij grotendeels verborgen in de achtergrond moet gebeuren en mij verder niet moet storen zolang er niets aan de hand is. Met die gulden regel had NAV dus gebroken maar men heeft het gelukkig gefixed.

  mvrgroet Edmond
 • Allereerst: T was niet mijn bedoeling de mod af te zeiken, alleen even een opmerking te maken over mijn situatie.

  Ten tweede, idd, zo'n scherm had ik met nav2001 ook, maar dat kon ik uitzetten door het scannen van uitgaande e-mail uit te zetten. (wat er niet in komt, kan er ook niet uit :P). Sinds de aanschaf (ja, ja, legaal :P) van nav2002 was dit over en is alles naar de tray verhuisd, ook de uitgaande e-mail. En bij mij is dat een document met een vergrootglas erover, en niet zo'n geel pc'tje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.