Vraag & Antwoord

Anders (software)

MP3 tags

7 antwoorden
  • Wie kan mij het volgende verklaren ? Een mp3-file heeft als naam de naam van een artiest. Met WinAmp is de titel bij de ID3v1 Tag wel ingevuld, maar wordt afgekort omdat deze langer is dan ID3v1 aan kan. De gegevensvelden bij ID3v2 Tag zijn leeg. Toch zie ik in de playlist de lange titel naam. Waar wordt die info vandaan gehaald ?
  • Als je op desbetreffende mp3-file rechtsklikt en kiest voor eigenschappen, kun je, in ieder geval met XP, een aantal zaken invullen, zoals artiest...
  • Maar als met XP die gegevens via de explorer gewijzigd kunnen worden, waar worden ze dan weggeschreven ? By the way ik gebruik Win98.
  • Die gegevens worden in het mp3 bestand weggeschreven, maar er zijn voldoende proggies die dat ook kunnen. Kijk maar eens met winamp, daar kun je ook in doen.
  • Gebruik de EZ PLaylist plugin voor WinAmp eens - ideaal om ID3-tags te bekijken en te bewerken
  • Reactie op bericht van Supervisor_NL_: Zoals ik in mijn bericht al aangaf kan ik de gegevens met "WinAmp" niet terug vinden. Maar vermoedelijk heeft een ander progje de info in het MP3 bestand gezet en kan WinAmp dit wel lezen, maar is het niet een ID3v1 of ID3v2 tag. Reactie op bericht van Voxen: Ik heb EZ-Playlist plugin voor WinAmp gedownload en geinstalleerd. Maar hoe kan ik de titel info van het liedje terug vinden ? Ik zie alleen maar de ID3v1 en ID3v2 tags terug. Hetzelfde dus als rechtstreeks in WinAmp. Hopelijk kan iemand wel een correct antwoord geven op mijn vraag.
  • [quote:e38995f51b="JuliusRB"]Reactie op bericht van Voxen: Ik heb EZ-Playlist plugin voor WinAmp gedownload en geinstalleerd. Maar hoe kan ik de titel info van het liedje terug vinden ? Ik zie alleen maar de ID3v1 en ID3v2 tags terug. Hetzelfde dus als rechtstreeks in WinAmp. [/quote:e38995f51b] Ja zeg - wel even kijken hoor. Als je de ID3-tags (1 en 2) edit in EZ Playlist, verschijnt bovenin het venster het volledige pad en de bestandsnaam. Meer staat er niet in. Als ik je vraag goed begrijp, vermoed jij dat er elders in de file ook nog naamgegevens zijn opgeslagen. Ik kan me dat moeilijk voorstellen. CD Text bijvoorbeeld wordt elders op een cd opgeslagen en zou tijdens het rippen niet in de file terecht moeten komen - ik zou niet eens weten of dat wel mogelijk is, laat staan dat WinAmp het zou kunnen lezen. Wat dat betreft zou het eenvoudig moeten zijn: als WinAmp het kan lezen (en dat is klaarblijkelijk het geval) hoef je alleen maar te achterhalen met welke formats WinAmp overweg kan. Volgens mij gebruikt WinAmp alleen ID-3-tags, of anders de bestandsnaam. Ergo: of de ID3-tag is beschadigd, of je hebt niet goed gekeken. Denk ik.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.