Vraag & Antwoord

Anders (software)

pratition magic 6.0 en bootmanager

Anoniem
JP-Sjonnie
9 antwoorden
 • ik wil een boot diskette maken voor/van de pqbootmanager maar hij zegt bij elke diskette dat hij niet genoeg ruimete heeft
  ik kom telkens 1 kb tekort :evil: :evil:
  help!!!

  [b:6b38c7643c]mod edit: geen reclame naar commerciële sites pls[/b:6b38c7643c]
 • Formatteer je hem op Snel of op Volledig?
 • [quote:106adc697c="Boerke87"]Formatteer je hem op Snel of op Volledig?[/quote:106adc697c]
  op snel en volledig geprobeerd
  en nu is er nog een ander probleem nu kan ik pq niet meer opstarten dus ik ga formatteren en opniew schijven aanmaken maar dan met fdisk

  kan dat wel?
  ik wil namelijk een dualboot van win xp en 98 ik kan evt pq magic gebruiken maar die heeft nu m'n schijf tijdelijk verziekt
  en welk os moet ik eerst installeeren win xp of 98 ik denk zelf 98(se)
 • Dat maakt op zich niet zoveel uit. Ligt eraan wat voor bestandssysteem je Win XP wilt geven. Want FDisk kan alleen FAT32 bestandssystemen maken. Dus daar heb je weinig aan als je NTFS wilt. In dat geval moet je dus Win 98 installeren. In het andere geval maakt dat niet uit.
 • Eerst Win98, daarna WinXP (NTFS)
 • [quote:39447ed516="JP-Sjonnie"]Eerst Win98, daarna WinXP (NTFS)[/quote:39447ed516]
  (NTFS???) ik gebruik dat niet ik gebruik gewoon fat32
  en kunnen jullie mijn dan uitleggen (met behulp van een stap voor stap uitleg hoe ik dat dan moet doen???
  ik ga dus nu zoirgen dat ik 28.6 gb op c: heb
  ik wil een rommel schijf en een win xp schijf ik denk zelf 2x een 12.5 gb schijf (win 98se en win xp D: en C:) en de rest dat ik over heb een e: van maken ik kan gebruiken de volgende programma's pq 5.0 en 6.0 maar 6.0 heeft m'n schijf al eens verziekt dus ik gebruik liever 5.0 (dan moet ik wel eerst 98se installeren)
 • Ik ga er even van uit dat je met een schone schijf begint. Ik zou het dan zou doen:
  C: 6 GB - Win 98
  D: 6 GB - Win XP
  E: 1,5 GB - Virtueel geheugen van beide OS-en, de TEMP directory van beide OS-en en de temporaray internet files van beide OS-en. (Met deze instellingen heb je dan geen rommel in je root-directory).

  Begin op C: met een installatie van Win98. Als je nou op D: WinXP installeerd en je gebruikt dan NTFS, dan zul je geen boot problemen hebben. Wil je D: FAT 32 hebben, dan zul je na Win98 installatie Partition Magic en Boot Magic moeten installeren. Met partition magic maak je van D: ook een primary partitie en zet C: op hidden. Let er wel op dat Boot Magic aanstaat. Na de reboot kies je in Bootmagic voor opstarten D: (opstartdiskette erin) en installeer je WinXP.

  Succes
 • bedankt voor alles maar ik heb nu een dual boot systeem
  ik heb het volgende gedaan:
  eerst win 98 op c: installeeren
  daarna win xp op d: en toen deed hij het en ja de temp en internet files en zo moet ik nog eff naar kijken (iemnad tips hoe te verzetten???)
  m'n e: is nu 3.60 gb genaamd (heel toepasselijk): rotzooi :lol: maar nogmaals bedankt ik dank jullie allemaal hartelijk voor de tips etc

  ow en weet iemand hoe je de regels van het bootmenu van win xp kan aanpassen (ik wil alleen de weergegeven text veranderen)
 • Ik ga er even van uit dat je met een schone schijf begint. Ik zou het dan zou doen:
  C: 6 GB - Win 98
  D: 6 GB - Win XP
  E: 1,5 GB - ….

  je hebt me verkeerd begerepen ik heb 1 schijf van 28.6 maar ik ging partitioneren naar 2x 12.5 en de rest wat ik daarvan overhield werd e: :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.