Vraag & Antwoord

Anders (software)

Partities maken

Anoniem
None
6 antwoorden
 • [b:e4230c4311]Ik heb een harddisk van 80Gb aangeschaft ,mijn vraag is in hoeveel partities moet ik deze verdelen[/b:e4230c4311].
  Als ik [b:e4230c4311]Partitiemagic[/b:e4230c4311] gebruik hoe moet ik dit dan doen?
  Ik heb windows xp al geinstalleerd,en nog enkele beveiligings programmas. :oops:
  Zou er misschien in de toekomst een snelcursus voor dit programma opgezet kunnen worden? :D
  Ik hoop dat U antwoord kunt geven op mijn vraag!!

  Groetjes,Henri Dubach
 • Wat is de reden dat je die in partities wil verdelen?
 • 80 GB is een hele boel dus partitioneren is wel handig. Het is vooral handig als je een scheiding wilt aanbrengen tussen bepaalde soorten gegevens. Dus bijvoorbeeld je eigen foto's, documenten, mp3's op een andere partitie wilt hebben staan dan het systeem. Herinstalleer je dan eens het systeem bllijven die dingen mooi behouden. Dus ja partitioneren vind ik zeker handig.

  Hoeveel partities? Das moeilijk om te beslissen. Ook ik heb de schijven in mijn pc's alleen maar groter zien worden maar boven de 6 partities heb ik er geen toepassing voor. Ik heb nu altijd een C: partitie met Windows en programma's, een D: met de swapfiles en de TEMP's, een E: met al mijn persoonlijke bestanden (deze partitie backup ik ook), een F: met installatiebestanden en nog een G en H met rommelarij. Anderen hier scheiden zelfs nog C:\ voor Windows en een D:\ voor geinstalleerde programma's maar daar ben ik geen voorstander van (maar die discussie hebben we al eens gehad :) )

  Maar wat jij handig vindt, kan alleen jij bepalen.

  Als je Windows XP gaat installeren heb je geen Partition Magic nodig om dit klusje te klaren. Dat geld kun je je besparen. Boot de pc met de Windows XP cdrom en doorloop de eerste stappen. Dan kun je een partitie aangeven waarop je XP wilt installeren, en in dat scherm kun je ook partities maken en verwijderen. Gebruik die functie om de schijf zo in te delen als jij wilt. Selecteer uiteindelijk de C: om Windows te installeren en vervolg de installatie.

  Wat zou je willen weten van Windows XP in die snelcursus?

  mvrgroet Edmond
 • Het is inderdaad handig om verschillende partities te maken.
  Je kan bijvoorbeeld voor windows xp 3 GB (!) gebruiken.

  Nu start de computer veel sneller op, doordat hij niet de hele schijf langs hoeft. Als je dan bijvoorbeeld D veel groter maakt (bijvoorbeeld 30 GB) en de rest op E

  je kan dan D gebruiken voor alle programma's en E voor eventuele spellen en/of downloads. Ik doe dit ook en mijn computer draait als een zonnetje. met Partition Magic gaat dit heel makkelijk met create new partition. Dan wijzigt de rest zich vanzelf.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

  Met vriendelijke groeten
 • De heren worden van harte bedankt voor de gedane moeite.

  Vele groetjes ,Henri dubach
 • Handleiding PM.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.