Vraag & Antwoord

Anders (software)

Excel macro's in een template

Anoniem
None
1 antwoord
  • Voor mijn werk heb ik een template gemaakt die uit een behoorlijke reeks bladen bestaat. Alle in VBA geschreven functies werken prima, echter sommige macro's leiden hun eigen leven. Alles is opgeslagen als xlt zodat men telkens met dezelfde schone lei begint.

    Er zijn drie macro's die telkens een deel van het workbook afdrukken, ik heb daarvoor knoppen gemaakt in een custom menu dat opent wanneer de template wordt geopend. Als ik vervolgens het hele zaakje ga opslaan als een xls, dan lijkt alles te zijn verlopen volgens het boekje.
    Als ik nu opnieuw een (het) template open verwijzen de knoppen in mijjn menubalk ineens naar het bestand wat ik eerder aan de harde schijf had toe vertrouwd !! Hoe is dit nou mogelijk ??

    Het gekke is dat andere subs dit probleem niet kennen, het enige is dat die macro's via een konp op het betreffende werkblad oproep.

    Het moet toch mogelijk zijn om een menubvalk aan de template te plakken zonder dat de aangekleefde macro's naar andere xls's verwijzen her en der op schijf. Ze moeten gewoon verwijzen naar de op dat moment geopende template. Help !!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.