Vraag & Antwoord

Anders (software)

Exact boekhoudsoftware probleem!

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Geachte lezers, nu mag ik van mijn baas exact software gebruiken voor mijn administratie thuis, maar als ik een module wil laden krijg ik de volgende melding;

  [b:50d6b8304e]Te weinig geheugen om de programmamodule c:\exact71\dll\blnsbkn.dll te laden.
  Foutcode 8 onvoldoende geheugen beschikbaar.[/b:50d6b8304e]

  De vraag is nu welk geheugen spreekt het programma aan want ik heb een machine met 512 mb intern geheugen en die pagina is echt niet zo groot. Bestaat er zoiets als dos geheugen!

  Ik weet dat dit geen alledaagse vraag is maar toch hoop ik dat er iemand is die me kan helpen.

  Bij voorbaat dank groeten J.
 • Begin eerst eens te vertellen wat je OS is. Aan de hand daarvan kan je verder geholpen worden. Met een beetje pech heb je Exact voor DOS en die kent maar geheugen tot iets van 1024 kB :lol:
 • Geachte heer sjouken,

  Mijn OS is windows ME.

  greetz
 • Met ME moet ik je het antwoord schuldig blijven. Omdat ik ME nog nooit gebruikt heb en zeker (helaas) niet met Exact.
  Succes.
  Anders eens contact proberen op te nemen aan de Nederlandse Exact vestiging. Als je de goede aan de lijn krijg, heb je binnen een paar minuten resultaat.
 • wat voor exact versie is het (ik ken exact niet) is het een dos versie,
  is ie geschikt voo winme ? Check dat effe op de site van exact, waarschijnklijk hebbeb ze een faq of kan je zoeken op de foutcode's.
 • Als het een DOS versie van Exact is kon je inderdaad wel eens problemen krijgen, want deze werkt voor zover mij bekend alleen met de standaard 640 kb. Met een Exact voor Windows versie moet het niet kunnen. Als je baas een licentie heeft met onderhoudsabonnement zou je natuurlijk ook een s kunnen kijken op de Exact site. In het verleden heb ik dezelfde problemen (op mijn werk) gehad en daarom overgestapt op de windows versie. (bleef woekeren met de beschikbare geheugenruimte)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.