Vraag & Antwoord

Anders (software)

Adresboek ten behoeve van mailing

4 antwoorden
  • ik moet een mailing versturen naar zo'n 400 adressen. Adressen moeten nog in een bestand geklopt worden. Doe ik dat in Word 2000 of in Excel 97? Met één regel voor het volledige n/a/w of in labelstructuur? Kan of moet ik juist MS Outlook gebruiken en hoe maak ik dan een adresboek Microsoft Outlook? Noot: mijn e-mail adressen (en niet meer dan dat) staan in het adresboek van Outlook Express 6. Uiteindelijk wil ik uit het adresboek op A-5 enveloppen de adressen printen, dus niet via etiketten. Waar ik ook zoek in Helpfuncties, ik kom er niet uit. Bij voorbaat dank voor de oplossing
  • DBase is nog altijd het beste (vind ik) :) - jammer genoeg is Dbase vrij duur.. :( ValHallA
  • Wat ik in dat geval zou doen is alle adressen in een tabelletje in Word, en dan de functie 'Afdruk samenvoegen' gebruiken. Succes.
  • Ik denk dat je het beste Excel kan gebruiken, mocht je later dan alsnog via een databaseprogramma als dbase of access gaan werken, dan kan je de adressen zo invoeren. Word lijkt met hier niet zo handig voor, probeer maar eens een tabel in word te sorteren op een bepaald veld in excel is dit geen probleem. De gegevens per veld apart invoeren. In Word kan je dan een standaardbrief aan je Excelbestand met adressen koppelen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.