Vraag & Antwoord

Anders (software)

winmail.dat

Anoniem
Kees van Buuren
2 antwoorden
 • Hallo,

  Ook ik heb de problemen met het verzenden van E-mail bijlagen. N.a.v. een tip in CT! 9 (blz.108) heb ik de instellingen van Outlook aangepast, maar dit werkt niet! Helaas. Nog steeds krijg ik meldingen van mensen aan wie ik een bijlage stuur dat of de attachement er helemaal niet is, of inderdaad een winmail. Dat- bestand is gearriveerd wat niet te openen/te lezen is. Ook krijg ik van mensen de melding dat die E-mail in 3-voud is verschenen, terwijl ik er echt maar 1 verstuur. Ra,ra. Mijn provider (chello) heeft mij tot tweemaal toe bezworen dat er geen problemen met de server zijn en dat ik toch echt het probleem bij mezelf moet zoeken. Ik werk met WIN98 SE, Outlook 2000, en chello. Mijn computer is via een router (Vigor 2200 E) verbonden met de kabel. Mijn uitgaande E-mail wordt gecheckt via Norton anti virus.

  Ik krijg de kriebels van dit probleem, omdat ik geen enkele regelmaat of connectie met een gebeurtenis kan vinden.

  Wellicht weet iemand hier een oplossing voor

  Kees
 • Lekker vaag probleem. Maareh, om te beginnen: die winmail.dat-bestanden bevatten niets meer dan wat Outlook-info - gebruikers van andere programma's dan Outlook zien die dingen er aan hangen als je mails verstuurt die niet als onbewerkte tekst zijn opgemaakt. Dat heeft niks met dit probleem te maken, tenzij andere Outlook-gebruikers die winmail.dat-bestanden als attachment binnenkrijgen - dan is er iets echt vreemds bezig, maar ik denk niet dat dat hier het geval is.

  Vergeet Winmail.dat. Dat is je probleem niet. Het probleem is wel, als ik het goed begrijp, dat je geen attachments kunt versturen. Wat je om te beginnen eens kunt doen is die router checken. Wellicht draait daar een firewall-variant die bijvoorbeeld bepaalde extensies uitsluit. Sowieso - als je de laatste Outlook-versie hebt met alle updates kun je niet zomaar alles attachen - .exe-bestanden lukken bijvoorbeeld niet, om maar wat te noemen - die worden er afgeknipt. Maar als .zip-bestanden moeten wel lukken - probeer anders eens een .zip-bestand te versturen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.