Vraag & Antwoord

Anders (software)

[word] verwijderen afbrekingen

Anoniem
DPinguin
3 antwoorden
 • Hallo,

  Dagelijks haal ik uit een nieuwsbrief allelei teksten om te bewaren. Deze teksten plak ik dan in MS Word. De oorspronkelijke teksten zijn afgebroken en komen derhalve niet op de gehele regel in word. Regels worden dus niet geheel uitgevuld. Weet iemand hoe ik die afbrekingen kan verwijderen zodat het een lange zin wordt?

  Bij voorbaat dank,
  Dpinguin
 • [code:1:1f417127f1]Sub Macro1()
  Selection.Find.ClearFormatting
  Selection.Find.Replacement.ClearFormatting
  With Selection.Find
  .Text = Chr(13)
  .Replacement.Text = " "
  .Forward = True
  .Wrap = wdFindContinue
  .Format = False
  .MatchCase = False
  .MatchWholeWord = False
  .MatchWildcards = False
  .MatchSoundsLike = False
  .MatchAllWordForms = False
  End With
  Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll
  End Sub
  [/code:1:1f417127f1]

  Mischien is deze macro iets, het vervangt de CR (ascii13) door een spatie.

  Wim
 • Prachtig antwoord van Wim. Ik doe het zelf ietsje anders, omdat je op sommige plaatsen wél een harde return wilt houden.
  Als je geluk hebt, staan op die plaatsen twee harde returns. Dan vervang je (zoek & vervang: Bewerken > Vervangen) [i:1f0d86d463]twee [/i:1f0d86d463]harde returns (klik op de knop "Meer", klik op "Speciaal", kies "Alineamarkering"; of typ ^p, want dat is de code voor een harde return bij zoek en vervang) door bijvoorbeeld 4 asterisken (****), vervolgens vervang je alle enkele harde returns door een spatie (of door helemaal niets, als die harde returns na een spatie vallen), en tenslotte vervang je **** weer door harde returns.
  Als er geen dubbele harde returns staan wordt het lastiger, maar als je geluk hebt staat er voor elke harde return die niet 'welkom' is een spatie, en geen spatie voor de harde returns die er wel in thuishoren. Dan vervang je dus 'spatie-harde return' door een spatie en ben je klaar…

  Als teksten die je noemt altijd een vast patroon hebben, kun je van deze handeling overigens natuurlijk ook een macro maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord