Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Splitsen van gegevens in excel

Anoniem
Aimable
7 antwoorden
 • In een excelcel wil ik een adres bestaande uit straat en huisnummer van elkaar scheiden. Dit wil ik door middel van een macrootje laten doen alleen ik weet niet hoe dat gaat. Wie kan me er aan helpen. Ik wilde in een cel naar het einde gaan en dan terugzoeken naar de eerste spatie en dan een blok maken naar het einde en dat kopieeren naar een kolom rechts daarvan. Wie kan mij helpen (op deze manier of misschien handiger)
 • Ik heb in Excel zelf geen tekst-funktie gevonden. Maar dit werkt prima (adres in "A1", resultaat in "B1"): [code:1:d0a1069c0b]Sub SplitsAdres()
  Dim strAdres, strHuisnummer As String
  Dim astrAdresDelen() As String

  strAdres = ActiveSheet.Range("A1").Value
  astrAdresDelen() = Split(strAdres)
  strHuisnummer = astrAdresDelen(UBound(astrAdresDelen))
  ActiveSheet.Range("B1").Value = strHuisnummer
  End Sub[/code:1:d0a1069c0b]
 • Tekst naar kolommen? (onder data).
 • Harstikke bedankt, werkt zeer goed maarre, kan het ook per huidige cel en niet alleen op cel A1 en B1…..
 • Natuurlijk: bijv. met "Selection.Range("A1").Value" i.p.v. "ActiveSheet.Range("A1").Value". Je moet er een beetje mee spelen. 8)
 • Nu maar hopen dat er geen adressen in het bestand voorkomen zoals (bv.):
  Jan van Galenstraat 356 bus 2
 • Tsja, dat is het zwakke punt in het hele verhaal. :o Met enig knutselwerk wel weer op te lossen natuurlijk. Maar dan komt er vast iemand met: en hoe zit het dan met "Laan van Koning Willem 3 22 3 hoog bis".

  Maar is er een alternatief?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.