Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (software)

Hoe de Compag voorinstallatie ongedaan maken?

mhagens
9 antwoorden
 • het betreft een compaq van '96. Het is niet mogelijk de voorinstallatie van win 95 eraf te krijgen. Het formatteren van de c-schijf heeft geen effect. Fdisk werkt ook niet. Via het moederbord geeft het systeem 4 GB aan onder DOS 3,5 GB. Ik wil eigenlijk een compleet kaal systeem overhouden. Graag enige tips en trucs.

  BVD Marc
 • Compraks hebben vaak een 'verborgen' partitie, met daarop de installatiebestanden voor windows. Moet met bijvoorbeeld partition magic wel zichtbaar te maken en/of weg te halen zijn. Kijk wel even uit, het bios staat er ook nog ergens op.
 • [quote:0bd5c16793]Ik wil eigenlijk een compleet kaal systeem overhouden. Graag enige tips en trucs. [/quote:0bd5c16793]
  Tja, dit is meestal niet zo slim, want compac zal ook wel een paar onduidelijke drivers voor je hardware gebruiken.

  Maar je kunt toch alles er af donderen op de windows map na, en dan upgraden?
 • [quote:b642e1575c="gerben"]Compraks hebben vaak een 'verborgen' partitie, met daarop de installatiebestanden voor windows. Moet met bijvoorbeeld partition magic wel zichtbaar te maken en/of weg te halen zijn. Kijk wel even uit, het bios staat er ook nog ergens op.[/quote:b642e1575c]

  Aangezien ik 2 computers heb kwam een neef met het volgende voorstel.

  1-Maak mbv Drive Image een image van de c-schijf van mijn 'goede' computer.
  2-Brand deze image op een cd.
  3-Brand (kopieer) ook de reeds geinstalleerde bestanden van Drive Image op deze cd. (te zien in de program files).
  4-start de Compaq op mbv een opstartdiskette in de cd-rom ondersteunende modus.
  5-start via de cd Drive Image op.
  6-zet de Image op de Compaq.

  Deze procedure heb ik uitgeprobeerd op mijn ' goede' computer en het werkt.

  Echter het is dan wel een image van mijn 'goede' computer. Dus dit betekend dat alle hardware opnieuw geinstalleerd dient te worden.

  Gezien het antwoord van Gerben ga ik eerst maar eens wat downloaden bij Compaq alvorens te beginnen, zeker wat het bios betreft.

  Volgende week gaat het dan gebeuren. De resultaten laat ik jullie weten.

  gr,

  Marc
 • Je bent niet de eerste met dis probleem. Ik heb even gezocht op Compaq, want nog geen week terug was er ook al een vergelijkbare vraag geweest: http://forum2.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=69927&highlight=compaq

  De kern van het probleem is dat je twee partities op de HD hebt staan, te zien met bijvoorbeeld fdsik op de opstartdiskette. De ene is een non-DOS partitie de ander is de C: partitie. Beide moet je opruimen en dan een nieuwe C: voor terugzetten. Maar als je dan nog iets in de BIos wilt doen, hoop ik wel dat je nog een Compaq configuratie diskette o.i.d. hebt. Waarschijnlijk heb je die nog een keer nodig.
 • Hallo,
  ik heb dit ook bij de hand gehad. bios van een compaq stelt niks voor, dus wees daar niet bang voor. meestal via F10 te bereiken. als het goed is koop je bij iedere compaq ook een quickrestore cd. dus kun je altijd terug, lijkt me. ik werk nu zonder iets van compaq en gaat goed. dus de non-dos partitie: laat staan en zet in C: een andere windows versie, de drivers staan altijd op die restore cd wel soms even zoeken. succes
 • [quote:99dada7afd="gerben"]Compraks hebben vaak een 'verborgen' partitie, met daarop de installatiebestanden voor windows. Moet met bijvoorbeeld partition magic wel zichtbaar te maken en/of weg te halen zijn. Kijk wel even uit, het bios staat er ook nog ergens op.[/quote:99dada7afd]

  Aangezien ik 2 computers heb kwam een neef met het volgende voorstel.

  1-Maak mbv Drive Image een image van de c-schijf van mijn 'goede' computer.
  2-Brand deze image op een cd.
  3-Brand (kopieer) ook de reeds geinstalleerde bestanden van Drive Image op deze cd. (te zien in de program files).
  4-start de Compaq op mbv een opstartdiskette in de cd-rom ondersteunende modus.
  5-start via de cd Drive Image op.
  6-zet de Image op de Compaq.

  Deze procedure heb ik uitgeprobeerd op de compaq en dit werkt min of meer. Dus de image op de C zetten.

  Na het opstarten van de compaq moesten er wel nieuwe hardwareinstellingen gemaakt worden. Hierna heb ik meteen win 98 opnieuw geinstalleerd. Opstarten was een probleem. Hierna opgestart in de veilige modus, schijfcontrole laten uitvoeren en opnieuw laten opstarten waarbij je elke stap van het opstarten laat bevestigen. De bestanden van het Bios heb ik niet laten opstarten. Hierna komt win 98 als herboren te voorschijn. Wederom schijfcontrole laten uitvoeren. Nu staat er win 98 op en de programma's werken prima. Ik heb nog wel problemen met het modem. Op een of andere manier wordt er geen modem herkent. Volgende week ga ik dit eens verder bekijken.

  gr, Marc
 • Zoals reeds gezegd werkt het overschrijven van de harde schijf met een image prima. Het modem bleef een heet hangijzer. Het was niet aan de praat te krijgen. De juiste drivers heb ik niet kunnen vinden. Ook bij Compaq wisten zij niet welk modem en/of welke drivers.
  Van ellende maar een extern modem gekocht. Nu ja het is duur maar je hebt zo wel weer een puik lopende machine.

  gr,
 • let op : bij oude compaq's zit dacht ik het BIOS in de hidden partitie
  voorzichtig voor je die weggooit

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.